maanantai 8. heinäkuuta 2013

Valkosuklaiset mustikkamuffinit



En kai ole ainoa, jonka pakkasessa lojuu vielä viime syksyn mustikoita? Nyt mars leipomaan iki-ihania mustikkamuffineja, joiden päällä on viettelevä valkosuklaakuorrute. Kuorrute sinällään epäonnistui täysin, kun pieni pursotuspussini halkesi heti alkuunsa ja kaikki kuorrute levisi ensimmäisen muffinin päälle. Päädyin sitten taiteilemaan sitä lusikan avulla.

Muffinit: Vatkaa 3 munaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Lisää 1tl vaniljasokeria, 1tl leivinjauhetta, 2rkl sitruunamehua ja 0,5tl sitruunan kuorta. Sekoita joukkoon 2dl jauhoja ja 100g maustamatonta jugurttia. Lisää vielä lopuksi 1,5-2dl jäisiä mustikoita.

Paista muffinseja 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Paperiset muffinivuoat kannattaa asetella muffinipellin koloihin, niin eivät leviä paistamisen aikana (tai ennen sitä).

Kuorrute: Sulata valkosuklaata ja koristele lusikalla tai jollain sirommalla välineellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti