torstai 11. heinäkuuta 2013

Täyteläinen porkkanakeitto


Tämä on taas niitä ruokia, kun jääkaappi näyttää tyhjälle, mutta sitten sieltä saa kaivettua muutaman kasviksen, joista pitäisi saada kahdelle hengelle jotain ruokaa. Ei mikään mahdoton tehtävä, sillä ainakin porkkanakeitto syntyy melko vähistä aineksista.

Porkkanakeitto: Kuori ja pilko 4 porkkanaa ja yksi peruna. Pilko yksi kevätsipuli varsineen ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa voita ja oliiviöljyä ja lisää 0,5-1tl kuivattua rosmariinia. Pyörittele hetki ja lisää sitten valkosipulit ja sen jälkeen kevätsipuli. Lisää vielä porkkana- ja perunapalat ja kypsyttele n. 5min.

Lisää keittoon kana- tai kasvislientä niin, että porkkanat eivät ihan kokonaan peity liemeen. Keittele kypsäksi ja lisää tarvittaessa vettä/lientä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää 2rkl piparjuurituorejuustoa. Hurauta keitto vielä kuohkeaksi ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa.

2 kommenttia:

  1. Ai piparjuurituorejuustoa? Täytyypä kokeilla, se varmaan raikastaa makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Sattui olemaan jääkaapissa ja ajattelin, että voisi sopia :) Ei se kovin vahvasti maistu, mutta varmasti pientä vivahdetta tuo :)

      Poista