tiistai 30. heinäkuuta 2013

Saganaki on niin herkkua, että siitä pitää tehdä salaattia



Epätyypillisen pitkä otsikko minulle, mutta kiteytin siihen päässä pyörivän ajatukseni. Ihastuimme Kreikan matkalla leivitettyyn fetajuustoon, saganakiin, ja sitä on tullut tehtyä muutaman kerran kotona grilliruuan kaveriksi. Mutta mitäs sitten, kun tekee mieli saganakia, muttei välttämättä mitään grilliruokaa sen ympärille? No vaikka saganaki-salaattia!

Yrttiöljy: Kaada korkeaan astiaan 1/2dl oliiviöljyä, lisää kourallinen haluamiasi yrttejä (esimerkiksi basilikaa, persiljaa...) sekä ripaus suolaa. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit myös maustaa öljyä 1tl viinietikalla ja ripauksella sokeria

Saganakikuutiot: Paloittele fetajuusto (levy) keskikokoisiksi kuutioiksi (paloittelin oman fetan kuuteen osaan). Pyörittele fetapaloja ensin vehnäjauhossa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja viimeisenä korppujauhoissa

Kuumenna pannulla 1-2rkl öljyä. Paista fetakuutioita jokaiselta kantilta, kunnes pinta on rapean ruskea. Nosta pois pannulta ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Anna jäähtyä hetki ennen kuin nostat kuutiot salaatin päälle.

Salaatti: Annostele lautaselle haluamaasi salaattisekoitusta, paloiteltua kurkkua, kirsikkatomaatteja, siivutettua punasipulia sekä oliiveja. Nosta saganakit päällimmäiseksi ja tiputtele koko komeuden päälle yrttiöljyä.


4 kommenttia:

  1. Miten olen voinut missata tämän Kreikan reissuilla? Ja nimenkin olen yhdistänyt viisaasti Japaniin :D Tätä tahdon kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin taisin missata kahdella ensimmäisellä reissulla, mutta kolmannella tilasin saganakia pöytään heti ensimmäisenä iltana, koska olin niin päättänyt jo ennen lähtöä ;) Tosin voi olla, että olen vuosia sitten syönyt tätä kerran, mutta koska en ole ihan varma, niin kyseessä saattoi olla joku muukin juustojuttu :)

      Nimi kyllä kuulostaa ihan japanilaiselle! Grilliruokien lisukkeena olen paistanut fetalevyn kokonaisena (ellei se ole haljennut...) ja nostanut sellaisenaan pöytään.

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta! Tykkään tässä myös siitä, ettei tarvitse kattilassa lähteä friteeraamaan, vaan riittää kun paistelee pannulla vähäisemmässä öljymäärässä. Feta on ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama juttu, friteeraaminen on niin työlästä öljyn määrän takia, ettei sitä jaksais minkään salaatin takia alkaa tekemään. Mutta tämä onnistuu pannulla ihan hyvin :)

      Poista