lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ribsejä: TGI Fridays ja Virgil's Real BBQ

Olemme palanneet Amerikan tourneelta ja takataskussa on taas kourallinen hyviä ruokamuistoja ja ideoita omaan ruuanlaittoon. Viikonloppuna on tarkoitus tehdä ribsejä mukaillen TGI Fridaysin loistavaa annosta, mutta ajattelin ensin esitellä reissumme ribs-kokemukset, joita kertyi yhteensä kaksi: vanha tuttu Virgil's Real Barbecue New Yorkissa ja uusi tuttavuus TGI Fridays en-muista-missä-eikä-sillä-niin-väliä.

Aloitetaan Virgilistä, joka sijaitsee lähellä Times Squarea. Saimme yhtäkkisen päähänpiston käydä samassa ravintolassa kuin kaksi vuotta aikaisemmalla reissulla, vaikka yleensä pyrimme kokeilemaan aina kaikkea uutta. Mutta tällä kertaa uusinta oli erinomainen veto, sillä vaikka ruoka oli viimeksikin hyvää, niin tällä kertaa huokailimme ääneen ribsien mureaa ja savuista lihaa syödessä.

Tilasimme nimittäin saman annoksen kuin viimeksi: lautasen, jossa on ribsejä, kanaa ja maissileipää, sekä kaksi vapaavalintaista lisuketta. Valitsimme cole slawn ja ranskalaiset. Lisäksi tarjolla on talon omia ihania kastikkeita, toinen hieman tulisempaa kuin toinen.

Annokset ovat isoja ja olemme molemmilla kerroilla tilanneet annoksen puoliksi. Tämä ei ole mikään ongelma ja varmasti hyvin tyypillistä kyseisessä ravintolassa, että annoksia jaetaan. Emme ole kummallakaan kerralla jaksaneet syödä annosta loppuun, nytkin siitä jäi 1/3 syömättä. Hintaa annoksella oli muistaakseni 25 dollaria, eli alle 20e, joten rahoilleen saa todella paljon vastinetta.

Aloitimme syönnin ribseistä, mikä oli sinällään virhe, sillä sen jälkeen kana ei päässyt enää loistamaan maullaan, kun ribsit olivat niin erinomaisia. Muutoin kana olisi ollut todella hyvää sekin. Mutta siis ne ribsit, ne olivat juuri sellaisia, joita näkee jossain manvfoodeissa ja muissa mättöohjelmissa. Kun ribsiä hieman tökkää sormella, irtoaa liha heti ja sen pinta on tummaksi paahtunutta. Kokemuksen kruunaa talon omat kastikkeet. Ja jopa maissileipä oli mielestäni tosi hyvää!

TGI Fridays on tullut vastaan useammankin kerran, mutta emme jostain syystä ole käyneet siellä syömässä aikaisemmin. Ehkä olen olettanut, että kyseessä on joku jenkkilän Rosso, vaikka pitäisihän minun jo tietää, että kyseisen maan ketjuravintolat ovat jotain ihan eri luokkaa kuin kotimaiset. Lisäksi olin kuullut kehuja TGIF:n ribseistä, joten halusimme ehdottomasti testata niitä (myöhemmin myös hampurilaisia).Tilasimme kahdesta ribsivaihtoehdosta Jack Daniels ribsejä, joiden lisukkeena oli lime-inkivääri cole slawta ja muistaakseni vaihtoehtoiset perunat, joista valitsimme seasoned fries. Tilasimme taas yhden annoksen puoliksi, sillä annos näytti kuvassa todella isolle ja lisäksi halusimme tilata alkupaloiksi mozzarellasticksejä. Annoksen puolittaminen ei taaskaan ollut mikään ongelma vaan tarjoilija jopa kysyi laitetaanko annos jo keittiössä valmiiksi kahdelle lautaselle ja niin tosiaan saimme kaksi pienempää annosta. Palvelu on ollut jenkeissä aina todella hyvää!

Aloitimme siis mozzarellalla ja se oli todella hyvää ja tomaattikastike oli myös erinomaista. Pääruokamme saapui piakkoin, joten hyppäsimme suoraan ruokalajista toiseen. Annoksen ranskalaiset olivat hyviä ja niissäkin oli mausteena jotain tillin tapaista, kuten Albaniassakin (tätä aion kokeilla!). Aasialaishenkinen cole slaw oli ihanaa ja siinä maistui limetin ja kevyen inkiväärin lisäksi myös korianteri. Tätäkin on pakko tehdä kotona!


Ja ne ribsit! Myös nämä olivat mureita kuin mitkä ja Jack Daniels marinointi päällä oli herkullinen. Annoksessa oli vielä pieni kuppi kastiketta mukana, joten lihapaloja pystyi dippailemaan. Hyvää! Ostimme heti pullon Jack Danielsia ja nyt alan pähkäilemään, että miten siitä tehdään vastaavaa kastiketta (löytynee googlettamalla). Vaikka maha oli ihan täynnä, olivat myös jälkkärivaihtoehdot niin houkuttelevia, että tilasimme puoliksi Tennessee Whisky Caken. Se tarjoiltiin kuumana suoraan pannulta ja siinä oli kakun lisäksi pekanpähkinöitä, jäätelöä ja viskikastiketta. Kakkupala oli valtavan kokoinen, onneksi tilasimme tämänkin puoliksi.


4 kommenttia:

 1. USAssa myydään valmista Jack Daniels BBQ-kastiketta ruokakaupoissa. Muutamaa eri versiota tarjolla. Tämä on pakollinen tuliainen sieltä :) Juuri parhaillaan ribs-rivi maustumassa tällä kertaa hunajaisessa versiossa. t. Janna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, miksi ei olla koskaan huomattu! Ollaan kyllä tutkittu kyseistä osastoa ja ostettukin jotain, mutta Jack Daniels -versiolle ollaan oltu toistaiseksi sokeita... Onneksi löysin ohjeita ja olen parhaillaan tekemässä kastiketta (ei mikään muutaman minuutin juttu...), toivottavasti tulee hyvää tästäkin :) Hunajainen versio kuulostaa myös hyvälle!

   Poista
 2. OMG miten hyvän näköisiä ruokia! Kuola vain valuu.. Aiotaan lähteä ensi vuoden puolella häämatkalle New Yorkiin ja Virgil's Real BBQ menee kyllä käyntilistalle! Man vs. Food -ohjelmia aktiivisesti katsomalla on kyllä saanut kerättyä aikamoisen "listan" kaikista pakkomaistaaAmeriikoissa -ruoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin taata, että Nykistä löytyy todella paljon hyvää ruokaa :) Varmasti jokaiseen makuun jotakin. Virgil's kannattaa kyllä kokeilla, sellaista perinteistä meininkiä. Minäkin katson aina kuola valuen Man vs. Foodia, vaikka syöntihaasteet kauhistuttavatkin :D Teille tulee varmasti tosi herkullinen häämatka :)

   Poista