perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kantarellimuhennos


En sienestä itse, mutta mikäli olen käsittänyt oikein, alkaa kantarelleja löytymään jo metsistä. Nämä sienet ovat viime kesältä ja tein tätä kantarellimuhennosta jo aikaisemmin keväällä. Se on ihanan täyteläistä ja suorastaan lohturuokamaisen kokonaisuuden kruunasivat saltimbocca (porsaasta) ja kokojyväsinapilla maustettu muusi.

Kantarellimuhennos: Paloittele hieman kantarelleja (minulla oli 2-3dl pakastettuja sieniä). Kuumenna pannulla nokare voita. Lisää puolikas sipuli kuutioituna ja kuullota. Lisää sienet ja alenna hieman lämpöä. Anna hautua niin, että sienistä haihtuu hieman nestettä (erityisesti pakastetuista).

Lisää pannulle n. 1dl kermaa. Hauduta muhennosta niin, että se saostuu. Mikäli muhennos saostuu liikaa, voit lisätä sen joukkoon esimerkiksi kevytmaitoa (lisäsin itse 2rkl). Mausta muhennos suolalla ja mustapippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon silputtua ruohosipulia.

2 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä näyttää! Ainakin täällä lounaassa ollaan jo kerran käyty sienimetsällä ja ihan hyvä saalis tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienikastikkeet ja -muhennokset on ihania, vaikka tuleekin tehtyä tosi harvoin. Ehkä minunkin pitäisi vaan reippaasti lähteä sinne sienimetsään, niin ei tarvitsisi porukoilta aina nyysiä ;)

      Poista