perjantai 5. heinäkuuta 2013

Grillattuja katkarapuja nuudeleilla


Olen toistaiseksi vielä niin innoissani grillistä, että valmistan siellä kaikkea pientä melkein päivittäin. Muut aterian osat syntyvät usein sisällä keittiössä. Mutta on se kätevää, kun grilli kuumenee niin nopeasti ja siellä saa muutamassa minuutissa grillattua vaikka jättikatkarapuja. 

Grillatut jättikatkaravut: Sekoita marinadi seesamöljystä, soijakastikkeesta, valkosipulin lohkoista, vihreän chilin paloista ja raastetusta limetin kuoresta. Lykkää jättikatkaravunpyrstöt marinadiin ja anna tekeytyä vähinään tunnin.

Kostuta varrastikut vedessä ja anna veden imeytyä niihin. Keihästä ravut ja kuumenna grilli. Paista molemmin puolin, kunnes ovat kypsiä ja vaaleanpunaisen värisiä. Purista päälle limetin mehua ja ripsaise hieman suolaa.

Wokki: Keitä nuudeleita vedessä, johon on lisätty tom yam -maustetta (jauhetta löytyy ainakin Pirkalta). Pilko pala vihreää paprikaa, vihreää chiliä sekä kevätsipulia. Kuumenna pannussa seesamöljyä ja kuullota chiliä ja paprikaa. Lisää nuudelit ja pyörittele hetki pannussa.

Lisää vielä kevätsipulit ja kääntele nuudeleita hetki. Mausta nuudelit soijakastikkeella, limetin mehulla ja vielä lurauksella seesamöljyä. Chilihiutaleetkin sopisi hyvin, mutta unohtuivat minulta.

2 kommenttia:

  1. En varsinaisesti ole katkarapujen ystävä, mutta toisaalta en ole pitkään aikaan kokeillut olisivatko makutottumukseni muuttuneet. Grillatut jättikatkaravut ainakin näyttävät mielettömän hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en mitenkään himoitse katkarapuja, niin kuin himoitsen monia muita ruokia, mutta hyviä ne kyllä on, ainakin grillattuna, jopa todella herkullisia ;) Tosin nämä jättiravut on parempia kuin normaalit pienet, maistuu jotenkin erille.

      Poista