maanantai 17. kesäkuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat raejuustokastikkeella


Kaikenlaiset täytetyt kasvikset ovat valtavan hyviä. Ja erityisesti pekonilla täytetyt :) Työläintä näissä on se, että pitää(?) olla keitettyä riisiä tai alkaa heti aluksi keittopuuhiin. 

Täyte: Keitä 3/4dl puuroriisiä kypsäksi. Viipaloi paketillinen pekonia ja paista pannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää pannulle myös yksi raastettu valkosipulinkynsi sekä 1-2 silputtua kevätsipulia varsineen. Kääntele hetki pannulla ja lisää sitten keitetty riisi. Paista riisiä hetki ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta täytteen joukkoon hieman esim. pecorinoa. Itse lisäsin vielä pienen palan vuohenjuustoa, se sopi täytteeseen hyvin!

Kesäkurpitsat: Halkaise kaksi pientä kesäkurpitsaa. Koverra sisus pois pienen lusikan avulla. Ripottele kuoppiin hieman suolaa ja anna tekeytyä. Kuivaa kurpitsat talouspaperilla.

Täytä kesäkurpitsat ja lisää vielä päälle hieman juustoraastetta, esim. pecorinoa. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes kurpitsat ovat hieman pehmenneet ja juusto on rapeahkoa.

Raejuustokastike: Sekoita 100g raejuustoa ja 100g kreikkalaista/turkkilaista jugurttia. Purista sekaan sitruunamehua ja mausta suolalla ja sokerilla. Silppua pieni puntti tilliä ja sekoita joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa.




2 kommenttia:

  1. Yam, vaikuttaa niin herkulliselta! Tuota raejuustokastiketta on ainakin päästävä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää! Ja kastike sopii varmasti monenlaiseen, teen uudelleenkin :)

      Poista