sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Sushit rivissä (ja gunkan)Sushin himoni on välillä hieman hassu: jopa Kreikassa, ihanien paikallisten ravintoloiden ympäröimänä saatan vakavasti harkita kaupungin ainoaa sushi-baaria. Onneksi sisko ei ollut niin innostunut ideasta, sillä kyllähän Kreikassa kannattaa nauttia mahdollisimman paljon perinteisistä kreikkalaisita herkuista.

Ostin kuvassa näkyvän puualustan Kreikan matkalta. Olimme pienessä oliivipuusta tehtyjen käsitöiden kaupassa ja huomasin alustan. Näin heti mielessäni, kuinka hienosti erilaiset sushit istuisivat alustan päälle. Myyjä tuli heti opastamaan, että kyseinen astia on kauhan alusta. Sanoin, että minusta se vaikuttaa sushi-lautaselle. Myyjä oli hieman ihmeissään :)

Pakkohan uutta astiaa, oli se sitten kauhan tai sushin alusta, oli kokeilla heti kotiin saavuttua. Koska olimme syöneet pientä alkuruokaa, jaksoin tällä kertaa näpertää erilaisia juttuja. Tarjolla oli lohi- ja kurkkumakeja, kalifornia-makeja unikonsiemenillä ja lohinigirejä leväpannalla varustettuna.Yksi kokonaan uusikin tulokas oli: gunkan. Gunkanissa on merilevästä tehty kuori, jonka sisällä on riisiä ja jotain täytettä. Tein oman kuoren yksinkertaisesti leikkaamalla merilevästä suikaleen ja liimaamalla sen päät yhteen vedellä. Asetin kuoren tarjoilulautaselle ja täytin puoleen väliin asti sushiriisillä. Loput puolet täytin katkaraputäytteellä.

Katkaraputäyte: Marinoi katkarapuja limetin mehulla. Pilko kuorittua kurkkua pieniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesia, wasabia ja hieman limetin mehua. Maista mikä suhde on omaan makuusi. Sekoita majoneesi katkarapujen ja kurkkukuutioiden sekaan.

4 kommenttia:

 1. Minustakin tuohon lauta näyttää just hyvältä sushilaudalta. Nätti kuin mikä ja niin on nuo sushitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin tuosta laudasta ja varmasti sille löytyy käyttöä muutenkin :)

   Poista
 2. Ihan ilmiselvä sushilauta! Miten se kreikkalainen ei sitä saattanut ymmärtää :) ??? Ihanat sushit! Gunkania minä en olekaan tehnyt itse, mutta jospa sitten seuraavalla kerralla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :) Tämä gunkan oli mun ensimmäinen ja teen kyllä jatkossakin, kun siihen saa kivasti paljon täytettä sisälle :)

   Poista