perjantai 7. kesäkuuta 2013

Lounaalla AlbaniassaKävimme Kreikan reissumme aikana myös päivävisiitillä Albanian puolella. Toinen vierailemistamme paikoista oli rannikkokaupunki Saranda ja söimme siellä lounasta yhdessä kaupungin tasokkaimmista ravintoloista, jonka nimestä en ole enää ihan varma. Jätetään se siis salaisuudeksi :)

Alkupalaksi meillä oli kreikkalaistyyppistä salaattia, joka piristi kivasti kuuman päivän keskellä. Pääruoka tuli pöytään jo ennen kuin olimme ehtineet syödä alkuruuat, joten siirryimme niihin etteivät ihanat tomaattipastat pääsisi viilentymään. Lisäksi annokset olivat omaan makuuni melko isoja, joten ruokaa piti suosiolla jättää syömättä.Pääruuaksi oli siis tomaattipastaa ja sen lisukkeena vielä ranskalaisia. Yhdistelmä oli itselle outo, mutta kieltämättä ranskalaiset olivat tosi hyviä, käsin tehtyjä ja niiden päällä oli tilliä. Tämäkin oli minulle uusi juttu, mutta tillisilppu ranskalaisten päällä toimi ihan hyvin! Yllättävää tai sitten ei. Ja lisäksi tomaattipastan ja ranskalaisten yhdistelmä oli ihan kiva. En kylläkään usko, että kokeilisin moista kotona. Tilliranskalaisia kylläkin :)Jälkiruuaksi oli leivos, joka näytti paremmalta kuin maistui. Oli se silti ihan hyvää. Keskellä oli jäätelöä tai jotain jäädykemäistä täytettä, tai sitten koko homma oli keskeltä muuten vain jäässä. Näyttää herkulliselle, mutta ei maistunut niin paljoa millekään, kun olisi ensisilmäyksellä luullut. Sopivan pieni se ainakin oli.Ravintolalla oli todella hieno terassi, jolta oli näkymät Sarandan rantabulevardille ja merelle. Tuuli vilvoitti kivasti ja terassille oli ihanan rentouttavaa syödä lounasta. Paikasta jäi positiivinen kuva ja tykkäsimme erityisesti pääruuasta ja alkusalaatista.


4 kommenttia:

 1. Jännää. Enpä olekaan koskaan ennen kuullut, että kukaan olisi käynyt Albaniassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen käynyt Albaniassa nyt kahdesti ja olen pitänyt maata todella mielenkiintoisena. Olen siis tehnyt kaksi päiväretkeä, toisen Montenegrosta ja toisen Kreikasta käsin, eli ihan eri seutuja. Olisi kiva tutustua maahan enemmänkin. Pohjoisessa söimme perinteisempää albanialaista ruokaa ja etelässä tätä italia+kreikkavaikutteista.

   Minäkään en tunne muita kuin itseni ja matkaseurani, että on käynyt Albaniassa (paitsi tietenkin muut samoilla retkillä olleet). Aika harvinaista siis :)

   Poista
 2. Mahtavaa löytää joku joka on käynyt Albaniassa! Kauniita maisemia yllinkyllin ja ystävällisiä ihmisiä. Itse olin kesällä kahden kuukauden reissullani parisen viikkoa Albaniassa. Kävin Tiranassa, Dhermissä, Sarandassa ja Gjirokastrassa, ja muutamassa muussa paikassa vietin myös aikaani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Albaniassa on tosiaan kauniita maisemia! Olisipa ihana joskus viettää siellä pidempikin aika kuin kaksi päiväreissua :) Sulla on ollut varmasti mielettömän hieno loma! Kovin moni ei ole vielä löytänyt Albaniaa, mutta paikka on varmasti kovassa nousussa :)

   Poista