sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kreikkalaiset porsaan vartaat



Kreikan matkamme lähes jokaisessa ravintolassa oli listalla lammaskebab. Käytännössä siis lampaan lihasta tehty varras, jonka päälle oli joskus ripoteltu oreganoa. Hyvää ja yksinkertaista. 

Kotikeittiössä puuhailtiin kreikkalaista illallista ja lammaskebab oli ihan ykkösvaihtoehto. Mutta eihän sitä lammasta sitten saanut siihen hätään, edes Makkarakaupasta. Pakasteena olisi löytynyt jotain, mutta ruokaa piti laittaa heti, joten jouduin luopumaan lampaastani. 

Sen sijaan laitoimme possuvartaita, joista niistäkin tuli todella hyviä ja aion laittaa porsasta samalla tavalla uudelleenkin!



Marinadi: Sekoita luraus oliiviöljyä, 1dl punaviiniä, hieman suolaa, muutama valkosipulinkynsi paloiteltuna sekä 1tl kuivattua rosmariinia (tai reilummin tuoretta). 

Vartaat: Paloittele liha ja sekoita marinadiin. Anna maustua muutaman tunnin ajan. Laita varrastikut vettymään hetkeksi. Pujottele lihapalat vartaisiin ja paista grillissä hyvin jokaiselta puolelta. Ripottele paistamisen jälkeen vartaiden päälle kuivattua oreganoa.

Tsatsiki: Sekoita paksua, turkkilaista jugurttia, hieman hunajaa ja puristus sitruunaa. Mausta suolalla. Raasta valkosipulinkynsi tai kaksi ja lisää.

Raasta pätkä kurkkua karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään valumaan. Lisää kurkkuihin hieman suolaa vauhdittamaan nesteiden lähtemistä. Purista kurkut kuivahkoiksi ja lisää tsatsikin sekaan. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Lisäkesalaatti: Lohko makeita tomaatteja, kurkkua, vihreää paprikaa sekä punasipulia. Sekoita astiassa. Lurauta päälle oliiviöljyä ja rouhaise pippuria.



Lisäksi tarjolla oli saganakia, Kreikan tuliaisina tuotuja viininlehtikääryleitä sekä grillissä paahdettua leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti