lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kreikkalainen pizza pt 2: greco



Kreikan reissulla maistettiin myös pizzaa. Perinteisen margheritan lisäksi valikoimme runsaudenpulassa listan viimeisen: grecon. Ja mikäs siinä, kreikkalaisia makuja edustava pizza oli hyvä ja sitä piti tehdä myös kotona.

Jokaisella on varmasti oma pizzapohjanohje, joten ei siitä sen enempää paitsi että totean, että käytän nykyään aina durum-jauhoja, koska niistä tulee aina onnistunut pohja. Ja taputtelen pohjan edelleen suoraan pellille, oliiviöljytyin käsin :)

Tomaattikastikkeen ohje oli edelleen tämä, tosin tomaattien tilalla oli tomaattimurskaa ja basilika puuttui kokonaan.

Pizzan täytteenä oli esikuvansa mukaisesti vihreää paprikaa, mustia oliiveja, (puna)sipulia, tuoretta tomaattia ja fetajuustoa. Ja tietenkin juustoraastetta tomaattikastikkeen päällä. Ihana kasvispizza!

Ps. Ne "ensimmäiset" kreikkalaiset pizzat eivät ole huonoja nekään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti