torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannus ja jäätelökesä

Tämä kesä on virallisesti jäätelökesä. Tämä kesä poikkeaa muista kesistä siinä, että meillä on jäätelökone, jolla hurautellaan yhden jos toisenkinlaisia herkkuja, vain mielikuvitus on rajana. Lisäksi sain blogin kautta testattavaksi kesän uutuusjäätelöitä ja olemme pitäneet jäätelöraatia melkein joka ilta :)

Jäätelökoneella tehdyt kokeilut on pääsääntöisesti kirjattu ylös ja julkaistu / tullaan julkaisemaan myös blogin puolella. Yksi kuitenkin jäi välistä, sillä jäätelö syötiin loppuun nopeammin kuin ehti kameraa vetää esille. Kyseessä oli toistaiseksi ainoa pehmiskokeilu: tutti frutti -pehmis!

Tein pehmiksen samalla pohjalla kuin aikaisemmatkin jäätelöt, mutta heitin sekaan joitakin ruokalusikallisia tutti frutti crushia. Lisäksi söimme jäätelön suoraan koneesta, jolloin se on vielä pehmismäistä rakenteeltaan. Hyvää!Ostin keväällä kokeilumielessä Pappagallon jäätelöpaketin. Valitsin pistaasijäätelön ja se olikin tosi hyvää. Voisin ostaa Pappagallon herkkujäätelöitä jatkossakin, mutta toisaalta oma jäätelökoneeni pyöräyttää vieläkin parempaa jäätelöä. Ja nautiskelujäätelöistä oma jäätelö on ihan parasta :)

Saatu blogin kautta.
Daim-tuutti on miehen lempijäätelöitä. Nyt siitä on ilmestynyt mansikkainen versio, jota pääsimme testaamaan blogin kautta saatujen jäätelöiden myötä. Mies tykkäsi edelleen ja minä myös, mutta pidän sitä alkuperäistä ehkä kuitenkin parempana.

Saatu blogin kautta.
Seuraava testijäätelö oli Maraboun suklaalla kuorrutettu vaniljajäätelöpuikko. Tämä oli yksi suosikeistani, sillä se oli yksinkertainen ja hyvä (mikäli tykkää Maraboun suklaasta) ja lisäksi juuri oikean kokoinen (eli ei liian iso!). Ostan varmasti kaupasta, jos sellainen tilanne tulee kesällä eteen :)

Saatu blogin kautta.

Kingis on ihan klassikko ja aina hyvä valinta. Mutta tämä, pekaanipähkinäinen versio oli vielä astetta parempaa ja henkilökohtainen suosikkini!

Kingiksestä löytyy kaikki: rapeutta, pehmeyttä ja täyteläisyyttä sopivan kokoisessa paketissa. Pekaanipähkinä on hieno uutuus!

Saatu blogin kautta.
Neljäs esille nostettava testiläinen on Cornetto Enigma Popcorn. Kuulostaa epätyypilliselle Suomessa myytävälle jäätelölle, mutta ihan kiva, että nykyään on muitakin kuin marjaisia ja/tai suklaisia makuja.

Itse jäätelö ei mielestäni maistunut juuri popcornille (ja ehkä hyvä niin), mutta suolakaramellinen sydän oli todella herkkua! Lisäksi Cornetto on ihanan nostalginen jäätelötuutti lapsuuden ulkomaanmatkoilta :)


Hyvää juhannusta kaikille! Odotan jo nälkäisenä mökkijuhannuksena tarjottavia herkkuja ja sen jälkeen suuntaamme muutamaksi viikoksi jenkkeihin. Road tripiämme voi seurata matkablogin puolelta, tänne olen ajastanut muutamia ruokajuttuja :)

2 kommenttia:

  1. nam tuo tuttifrutti pehmis kuullostaa niiiiin hyvälle :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli varsin hyvää! Ja sitä tutti frutti crushia jäi vielä reilusti, joten pitää tehdä uudelleenkin ;)

      Poista