keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

BBQ Pork Pan Pizza



Edellisen päivän herkullisista porsasvartaista jäi jämiä, joten ne muuttuivat seuraavana päivänä herkulliseksi possupizzaksi. Tarkemmin ottaen pannupizzaksi, jonka kruunasi makeantulinen bbq-kastike. Pohjan ohjetta en enää tarkemmin muista, mutta yleiskone veivasi sen ihanan muhkeaksi.

BBQ-kastike: Purista kattilaan kahden appelsiinin mehu ja raasta 1tl kuorta. Lisää 4rkl tomaattipyrettä, 1,5rkl bbq hickory- kastiketta, 3rkl fariinisokeria, 0,5tl inkivääriä, chilihiutaleita ja suolaa. Pilko 4 pientä tomaattia pieniksi paloiksi, samoin yksi pieni sipuli (itsellä kolme kevätsipulia ilman varsia) ja lisää kattilaan. Raasta vielä yksi valkosipulinkynsi

Kuumenna kastiketta ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes kastike on saostunut ja tomaatit sulautuneet kastikkeeseen. Pilko haluamaasi lihaa (minulla siis grillattua porsasta) pieniksi paloiksi ja lisää kastikkeen sekaan kun se on valmista.

Pizza: Tee pizzataikina (kastikkeesta riittää yhteen isoon tai kahteen vähän pienempään pizzaan). Voitele uunivuoka öljyllä ja painele taikina vuokaan (pohja kannattaa jättää paksummaksi kuin normaalisti).

Levitä bbq-kastike päälle. Pilko 1/4 vihreää paprikaa ja muutama persikan puolikas ja lisää pizzaan. Levitä päälle juustoraastetta.


Edellisen päivän tsatsiki maistuu myös pizzan kera :)

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen pizza :) en ole tehnyt pannupizzaa kotona koskaan, mutta sitäkin voisi testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa lauantaiherkkua eikä tarvinnut käydä edes ruokakaupassa :) Minä olen muutaman kerran tehnyt pannupizzaa itse, on tosi hyvää!

      Poista