lauantai 15. kesäkuuta 2013

Banana Split


Banana split oli Miami Vice -bileiden jälkiruokana. En jaksanut tehdä kaikille omia annoksia, joten kokosin yhden ison. Käsittääkseni bananasplitiin kuuluu kolmea eri jäätelöä: vaniljaa, mansikkaa ja suklaata. Minulta puuttui vanilja, mutta ihan hyvin pärjättiin ilman sitäkin. Lisäksi tästä puuttuivat kirsikat, koska olisin halunnut tuoreita, mutta juuri sillä hetkellä löysin vain ylikalliita vaihtoehtoja. 

Mansikkajäätelö: Vatkaa kolmea kananmunaa muutama minuutti. Lisää hiljalleen 1dl sokeria ja vatkaa vielä muutama minuutti sokerin lisäämisen jälkeen. Kaavi puolikkaasta vaniljatangosta siemenet massan sekaan.

Kaada sekaan 3dl kermaa ja 1dl maitoa. Soseuta 3dl mansikoita ja sekoita jäätelömassan joukkoon. Valmista jäätelökoneella koneen ohjeen mukaisesti.SuklaajäätelöVatkaa kolmea kananmunaa muutama minuutti. Lisää hiljalleen 1/2 dl sokeria ja vatkaa vielä muutama minuutti sokerin lisäämisen jälkeen. 

Sulata 200g Fazerin Sinistä tai muuta hyvää maitosuklaata. Lisää suklaa ja sekoita hyvin. Lisää jäätelömassaan 3dl kermaa ja 1,5dl maitoa. Valmista jäätelökoneella ohjeen mukaisesti.

Kokoaminen: Leikkaa banaaneista siivuja tai kuten alkuperäisessä annoksessa, halkaise banaani kahtia. Pyörittele jäätelöstä palloja. Asettele jäätelöä ja banaania kulhoon. Vatkaa kermaa ja pursota annoksen päälle. Lisää vielä tummaa suklaakastiketta (sekä kirsikoita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti