maanantai 10. kesäkuuta 2013

80's teemaiset synttärit: Miami Vice

Juhlin 30-vuotissynttäreitäni useaan otteeseen jo keväällä, mutta yhdet bileet siirtyivät ja siirtyivät muiden esteiden takia kesäkuun alkuun asti. Teema oli sovittu jo heti joulukuisen Floridan matkamme jälkeen: Miami Vice! Siksi kesäkuun sää olikin ehkä sopivampi tunnelman luoja kuin alkuperäinen maaliskuu.

Teemajuhlissa pitää tietenkin olla musiikin, vaatteiden ja koristelun  lisäksi myös teemaan sopivaa ruokaa. Oli hauska miettiä sekä 80-luvun klassikkoja ja Miami-henkisiä juttuja, jotka toisivat vieraiden mieleen oman reissun kyseiseen kaupunkiin.Juomapuoli on heti selvä: mojitoja. Itselleni mojito oli kaiken lisäksi ainoa drinkki, jonka olen Miamissa nauttinut (meillä jo vitsiksi muodostunut 20dollarin mojito). Ruokapuolelta halusin ehdottomasti tehdä ainakin cocktail-tikkuja sekä katkarapucocktailia. Ensimmäiset olivat ehdotonta juhlaruokaa lapsuudessani ja jälkimmäinen taas tuli ensimmäisten joukossa mieleen, kun yhdistää 80-luvun ja Miamin.Söimme Miamin rantakadulla Ocean Drivella rentona lounaana chicken wingsejä, joten päätin tehdä näitä wingsejä ison kasan. Pidin kanoja ensin uunissa ja lopuksi viime silauksen grillissä. Tuli todella hyviä!Wingsien lisukkeeksi tein paistettuja perunoita, joita dippailtiin aioliin, chilidippiin ja ketsuppiin. Olin keittänyt perunat jo edellisenä päivänä ja jäähdyttänyt ne jääkaapissa. Paistoin perunat reilussa voimäärässä ja niihin tuli ihanan rapea kuori.

Vakaana aikomuksena oli tarjota suolaisten kanssa vielä amerikkalaista klassikkoa dippivihanneksia homejuustodipin kera, mutta unohdin aivan täysin. Ehkä kukaan ei olisi edes jaksanut enää mitään.Jälkiruoka oli melko ehdoton: banana split. Varsinkin, kun olen niin ihastunut uuteen jäätelökoneeseeni.   Tein kaikille yhteisen ison annoksen jalalliseen maljaan. Siitä tuli kieltämättä kaunis, vaikka kirsikat puuttuivatkin.


4 kommenttia: