tiistai 14. toukokuuta 2013

Spaghetti con limone e olio



Sarjassamme yksinkertaisia italialaisia pastaruokia arjen keskelle jatkuu: pastaa sitruunalla ja oliiviöljyllä. Tämä sopisi myös hyvin alkuruuaksi pienenä annoksena tarjoiltuna. Ja käsittääkseni tällaista ruokaa tarjotaan Italiassa alkupalojen jälkeen varsinaisena alkuruokana. Italiankielisiä termejä en taidottomuuttani ala tässä harrastamaan ;)

Yksinkertaisesti ohje menee niin, että pastaan tulee yhtä paljon sitruunamehua, oliiviöljyä ja raastettua parmesania. Ainekset voi koota vaikka laseihin mittaamisen avuksi. Sitten ainekset yhdistetään ja annetaan tekeytyä (ei lämmitetä) sen verran, että ne hieman sulautuvat yhteen.

Tässä vaiheessa keitetään spagetti. Kastike lisätään valmiin pastan sekaan ja maustetaan vielä suolalla ja pippurilla. Tarjoillessa annokseen lisätään vielä suikaloituja basilikan lehtiä ja parmesania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti