maanantai 27. toukokuuta 2013

Pargan rantakadun ravintoloissa

Pargan ravintolat sijaitsevat suurimmaksi osaksi aurinkoisella rantakadulla. Avoimilta terasseilta on hienot näkymät merelle ja suoraan sataman edessä oleville pikkuruisille saarille. Lapset leikkivät satamassa, vanhukset kalastavat ja nuoret ovat kokoontuneet laiturille tapaamaan toisiaan. Kissat kiertelevät ravintoloita ja kokeilevat hetken heltiäisikö heille herkkupalaa. 

Söimme rantakadulle kolmessa ravintolassa: To Soulissa, To Kymassa ja kolmannessa, jonka nimeä en enää muista (saattoi olla Zorbas, mutta en mene vannomaan). Jokaisella kerralla halusimme tilata pöydän täydeltä kreikkalaisia herkkuja ja epäsuomalaisesti jakaa kaikki annokset. 

Ensimmäisenä iltana To Soulissa piti tilata eniten mielen päällä olevia herkkuja: tsatsikia, horiatikia (kreikkalaista salaattia), saganakia (paneroitua juustoa) ja mixed grill -nimellä kulkevaa hyvin tyypillistä kreikkalaisen ravintolan annosta. Ja tietenkin kannullinen viiniä!Ruoka oli todella hyvää. Tsatsiki ja kreikkalainen salaatti olivat tietenkin ihanan raikkaita ja huokailin edelleen tuoreiden tomaattien mausta. Mixed grill oli hauska sekoitus ties kuinka monta erilaista lihaa, varrasta, makkaraa ja jauhelihapihviä. Mukana oli myös ranskalaisia, jotka eivät maistu tippaakaan pakastetuilta.

Suurin yllättäjä oli saganaki. En ole ihan varma, olenko syönyt sitä koskaan aikaisemmin ja se oli joka tapauksessa listallani ykkösenä, mitä haluan testata. Tämä saganaki oli tehty fetajuustosta ja oli koko reissun paras. Muissa ravintoloissa saimme saganakin aina ns. keltaisesta juustosta. Feta-saganaki menee heti kokeiluun kotona! Sitruunamehun kanssa todella herkullista!

Toinen ravintola, toistaiseksi muistikatkoksen takia nimettömäksi jäävä tarjosi myös hyvää syötävää. Tilasimme moussakaa, kalaa ja mustekalaa sisältäneen lautasen sekä taas tsatsikia ja salaattia. Ja taisipa taas mennä kannullinen viiniäkin.Tämäkin ruoka oli todella hyvää ja tässä vaiheessa alkoi oikein miettimään, miten ihanaa on, että ruoka tehdään tosiaan keittiössä eikä lautasella oli vain kasa pakasteita. Silloin ruokaa joutuu hieman odottamaan, mutta kyllä se on ehdottomasti sen arvoista. Kalalautasesta pidimme eniten grillatusta mustekalasta.

Kolmas rantakadun ravintolakokeilumme, To Kyma, tarjosi taas uusia makuja. Luulimme tilaavamme feta-saganakin, mutta olimme ymmärtäneet listan väärin ja saimme uunissa haudutetun fetan, jossa oli tomaattia mukana. Sekin oli hyvää, melko vahvan makuista ja tulen varmasti kokeilemaan sitä joskus.Lisäksi tilasimme, kuinkas muutenkaan, salaattia ja tsatsikia, mutta myös viininlehtikääryleitä ja kreikkalaisia lihapullia tomaattikastikkeessa. Viininlehtikääryleet olivat hyviä, mutta samanlaisia saa tölkistä kaupasta. Ostimme niitä kotiin yhdet tölkilliset, kun emme olleet varmoja niiden saatavuudesta kotikaupungeissamme (ainakin Oulun Linnanmaan Prismassa oli). Lihapullat oli myös hyvät ja hauskasti niitä oli annoksessa kaksi jättisuurta.Kaikkien ravintoloiden hintataso oli varsin kohtuullinen. Tilasimme pöydän täyteen ruokia ja joimme viiniä ja vettä tai lemonadea tms. Kahden hengen ruuat ja juomat maksoivat yleensä hieman alle 30e, tipin (10%) kanssa hieman yli. 


2 kommenttia:

  1. minkä kanssa tsatsikia yleensä syödään, vaiko ihan paljalteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsatsikin kanssa tarjoillaan joskus leipää, mutta minä tykkään syödä sitä salaatin ja esimerkiksi grillattujen lihojen tai kalojen kanssa. Yhtä oikeaa tapaa ei varmasti ole, mutta me toivoimme aina kaikki tilaamamme ruuat pöytään yhtäaikaa, jotta tsatsikia voisi syödä muunkin kuin leivän kanssa :)

      Poista