perjantai 10. toukokuuta 2013

Itämainen creme brulee


En voinut vastustaa creme bruleen tekemistä jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Ohje on muunneltu tästä pomminvarmasta ohjeesta ja tämäkin onnistui yhtä hyvin kuin edellinen. Makuna on lämminhenkisesti kanelia ja appelsiinia ja lisäksi annoksissa oli appelsiinisiivuja itämaiseen tapaan. Hyvä yhdistelmä!

Creme brûlée: Sekoita kattilassa 3dl kermaa, 1dl kevytmaitoa ja 3/4dl sokeria. Leikkaa esim. perunaveitsellä hyvin pestystä luomuappelsiinista muutama kuoripala ja lisää kattilaan. Lisää vielä kanelitanko ja kiehauta seos. Anna jäähtyä ja maustua 15min.

Poista appelsiinin kuori ja kanelitanko. Vatkaa kulhossa neljästä keltuaisesta rakenne rikki ja kaada kermaseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kuuten pieneen tai neljään isompaan annosvuokaan ja nosta isompaan uunivuokaan. Täytä isompi uunivuoka kuumalla (kiehuvalla) vedellä vuokien puoliväliin asti. Paista 150-asteisessa uunissa alatasolla noin 50min.

Anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Viimeistely: Ripottele kylmien vanukkaiden päälle tasainen ohut kerros sokeria, n. 1,5tl per annos. Paahda pintaa kaasupolttimella, kunnes pinta on saanut hieman pieniä ruskeita läikkiä. Odota hetki, niin pinta kovettuu ja on mukavan rapsahtava. Tarjoile heti appelsiinien kera.

Appelsiinit: Leikkaa appelsiinista (neljään annokseen kaksi appelsiinia) päädyt pois. Leikkaa sen jälkeen kuori ylhäältä alas siivuina niin, että appelsiinin ulkopintaan ei jää valkoista. Leikkaa siivuiksi. Ripottele siivujen päälle kanelia.

2 kommenttia:

  1. Voi miten herkulliset värit kuvassa on! Appelsiinit ja kaneli toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiiniä tekee joskus mieli ihan pelkästään sen värin takia :)

      Poista