torstai 30. toukokuuta 2013

Ihana suklainen pavlova!



Minulla on ollut pavlova listallani jo pitkään, mutta jokseenkaan sopivaa tilaisuutta ei ole tullut vastaan. Milla oli tehnyt kauniin suklaapavlovan ja vihdoin minullekin tuli sopiva sauma tehdä kyseinen marenkiherkku, sillä kahvipöydässä istui kolme henkilöä ja kun oikein taistelimme, saimme koko pavlovan tuhottua siltä istumalta.

Omassa versiossani on pelkän kermavaahdon sijasta rahkasekoitusta, sillä se tuo mielestäni kivaa happamuutta muuten niin makeaan pavlovaan.

Suklaakastike:  Kuumenna kattilassa 1dl vettä, 1dl sokeria ja 4rkl cacao-jauhetta. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen niin pitkään, kunnes kastike sakenee hieman. Sekoita joukkoon nokare voita.


Marenkipohja: Vatkaa kaksi munanvalkuaista ja 1,5dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1tl sitruunamehua ja 1rkl maizenaa ja vatkaa vielä hetki. Sekoita marengin joukkoon 1-2rkl suklaakastiketta varovaisesti käännellen. Kastikkeen ei ole tarkoitus sulautua marenkiin täysin, sillä epätasaisuus tekee marenkiin hienoja kuvioita.

Nosta marenkimassa pursotinpussiin ja pursota öljytylle leivinpaperille keskeltä alkaen pienen ruokalautasen kokoinen kiekko. Koristele vielä reunat toisilla pursotuksilla. Paista marenkin 100 asteisen uunin keskitasolla noin 1,5h, uunin luukku hieman auki.

Täyte: Vatkaa 2dl kuohukermaa. Sekoita joukkoon n. 1dl maitorahkaa ja mausta sokerilla maun mukaan. Nostele rahkaseos marengin päälle ja tee suklaakastikkeella raitoja. Koristele halkaistuilla mansikoilla ja karhunvatukoilla. Tarjoile mahdollisimman pian.


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näkönen! Mulla oli kans suunnitelmissa koittaa piakkoin ekaa kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä tuli kyllä niin herkullista, että pakko tehdä joskus tässä uudelleenkin :)

      Poista