sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Herkkusuut Kreikassa

Vietimme siskon kanssa ihanan lomaviikon Kreikassa ja lomalla on tietenkin ihan parasta syöminen. Matkakohteemme oli Parga, joka on pienehkö kalastajakylä Joonianmeren rannalla. Suurin osa ravintoloista oli keskittynyt rantakadulle tai näköalapaikoille rinteeseen.

Mutta aloitetaan aamupalasta. Se oli siis itse tehtävä, mutta Välimeren alueen kauppojen tarjonta yhdistettynä parvekkeeseen ja kreikkalaiseen sitruunaviljelmänäkymään oli taas kerran jotain mikä sai minut, ei-aamupalaihmisen huokailemaan aamupalan olevan parasta maailmassa.Ja siihen riitti tuore seesaminsiemenillä kuorrutettu leipä, suolainen ja täyteläinen gouda-juusto sekä suuri rakkauteni kohde: tuore, mehukas, makea Välimeren tomaatti. Tomaatit pakattiin yleensä paperipussiin, kuten muutkin ruokatarvikkeet. Miksi niin ei tehdä Suomessa? Miksi, miksi?

Ravintolaruuat ansaitsevat oman pienen postauksen, mutta tässä ensimakua läheisen Paxos-saaren pikaruokatarjonnasta: kebab ranskalaisilla. On taas hieman eri ruoka kyseessä kuin kotikonnuilla :)


Käytännössä siis lammasvarras, tsatsikia, salaattia ja ranskalaisia perunoita. Ja toisena annoksena gyros, joka haluttiin lautaselle leipään käärimisen sijaan. Mikäli homma olisi ollut käärittynä, olisi ranskalaiset perunatkin olleet leivän välissä.

Herkuttelijat testasivat tietty myös jotain makeaa. Pargassa oli useampi jätskibaari, mutta emme harmiksemme jaksaneet syödä yhtään niin paljon kuin mieli olisi vetänyt. Kokeilimme lila pause- ja jugurttijäätelöä, pistaasi- ja banaanipehmistä sekä perinteisiä, kreikkalaisia hunajamunkkeja, jotka valmistettiin tilauksesta.


Pistaasipehmis oli suuren mielenkiintomme kohteena ja mietimme millainen se käytännössä olisi. Lopulta kun päätimme, että nyt on hyvä hetki testata, oli pehmis tietenkin loppunut. Saimme kuitenkin pistaasipehmiksemme seuraavana päivänä ja se oli yllättävän sorbettinen ja kevyesti pistaasin makuinen.  Virkisti ainakin kivasti helteessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti