keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Graavilohitäyte uuniperunalle


Kaikista mahdollisista leipien tms. täytteistä ehdoton suosikkini on aina graavilohi. Valitsen sen lähes poikkeuksetta, mikäli mahdollista. Tämä täyte sopisi muuten hyvin uuniperunan lisäksi vaikka pienten leipäpalojen päälle kahvipöytään tai sandwichin täytteeksi. Itse söin täytteen jämät patongin palasten kera.

Uuniperunoista tuli mieleen hyvä vinkki kesän juhliin: perunabaari. Kesällä maistuu varmasti uudet perunat, mutta niiden kanssa voi tarjota perinteisen sillin seurana muitakin lisukkeita. Tai jos tekee ihan uuniperunoita, niin täytevaihtoehdoiksi voi tehdä esim. persiljavoita, kinkku- tai savoporotäytettä

Tahnat on käteviä kun ne voi tehdä jääkaappiin odottamaan jo vaikka edellisenä päivänä. Ja perunat voivat olla kaikessa rauhassa uunissa eikä niille tarvitse alkuvalmistelujen jälkeen tehdä mitään.

Graavilohitäyte (n. 2 annosta): Pilko pieniksi paloiksi 150g graavilohta sekä 1/4 punasipulia. Purista kalan päälle 1,5rkl sitruunamehua. Silppua pieni nippu tilliä. Sekoita lohi, sipuli ja tilli ja lisää puoli purkillista smetanaa. Mausta vielä mustapippurilla.

Uuniperunat: Pese hyvin rosamundaperunoita. Kääri perunat alumiinifolioon ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1,5-2h. Mielestäni uuniperunoiden pitää olla todella kypsiä ollakseen hyviä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti