lauantai 18. toukokuuta 2013

BBQ Chicken Sour Cream Sandwich


Tämän rennon perjantairuuan idea lähti New Yorkissa testatusta Island Burgerista: ensinnäkin erilaisia ja eri tyylisiä hampurilaisia oli kymmenittäin (eikä mitään peruspihvi + joku mauste) ja toisekseen sämpylänä oli valitsemassamme annoksessa ranskankermaan tehty versio. Tai olisi ollut, mutta ne oli loppu. Höh.

Sämpylät: Sekoita keskenään 150g ranskankermaa, 2,5dl kevytmaitoa, 1 pala hiivaa, 1tl suolaa, 1rkl sokeria, 30g voita, 6dl karkeita jauhoja. Anna yleiskoneen myllätä taikinaa niin pitkään kunnes se irtoaa reunoista (n. 10-15min). Anna taikinan tekeytyä kulhossa vielä puolisen tuntia.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Taikinasta tulee 6 jättisämpylää tai suurempi määrä suurehkoja ja vielä isompi määrä keskikokoisia. Nosta sämpylät pellille ja kohota vielä ainakin tunti. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. 

Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Grillattu kana: Nosta kokonainen kana uunivuokaan. Leikkaa yhdestä limetistä kuoret pois niin, että päällimmäinen kalvo lähtee mukana. Työnnä limetti kanan sisälle. Sivele kanan pintaan muutama ruokalusikallinen bbq-kastiketta. Paista kanaa 180-asteisessa uunissa n. 1,5h.

Chunky Guacamole (2-3 annokseen): Kuori ja pilko 1-1,5 avokadoa, lisää kulhoon ja purista päälle 1 limetin mehu. Muussaa avokadoja hieman esim. pienellä survimella. Pilko ihan pieneksi 1rkl sipulia ja 1rkl tomaattia, josta on poistettu siemenet.  Sekoita tomaatit ja sipuli avokadon joukkoon ja mausta vielä suolalla ja chilihiutaleilla maun mukaan. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki.

Sandwich: Halkaise sämpylä ja sipaise pohjalle majoneesia. Leikkaa kanasta esim. rintapala ja laita majoneesin päälle. Lisää vielä taco/chilikastiketta, iso kasa guacamolea ja tuoreita korianterin lehtiä.

Ps. Lopun kanasta voi käyttää vaikka meksikolaiseen tortillakeittoon tai kana-aurajuusto-pizzaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti