maanantai 20. toukokuuta 2013

Aasiahenkinen salsa verde, grillattua kalkkunaa ja perunanyytit



Grillaus on aina yhtä kivaa varsinkin alkukesästä, sillä kaikki tavallisetkin raaka-aineet muuttuvat grillissä aina hieman erikoisemmiksi. Jotkut ehkä harrastavat talvigrillaamista, mutta meillä grilli on käytössä säiden mukaan loppukeväästä/alkukesästä syksylle. Ja loppukesää kohden grillausinto hiipuu.

Nyt into on vielä ylimmillään ja ainakin tämän aterian jälkeen. Perunat ovat todella herkullisia folionyytistä tarjottuna ja kalkkunan pintaan tarttuu grillin parilasta ihan oma vivahteensa. Lisäksi aasialaishenkinen salsa verde sopii grilliruualle aivan loistavasti. 


Salsa verde: Käytin kastikkeen yrtteinä aasian minttua, thai basilikaa ja korianteria. Riivi yrttipuskista lehdet ja silppua yksi valkosipulin kynsi. Lisää 2rkl seesamöljyä, hieman vettä sekä ripaus suolaa ja sokeria. Soseuta sauvasekoittiella kastikkeeksi ja lisää tarvittaessa vettä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Chilimarinoidut grillikalkkunat: Sekoita kulhossa öljyä, soijakastiketta ja maizenaa. Itselläni näitä oli 3-4rkl öljyä, 1-2rkl soijakastiketta ja 1rkl maizenaa. Pieni chilipalko tai kaksi n. 1cm palasiksi ja sekoita marinadiin. Lisää kulhoon ohuita kalkkunanfileitä ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.

Paista marinoidut kalkkunat kuumassa grillissä molemmin puolin. Ohuet fileet kypsyvät nopeasti. Lado pinnalta ruskistuneet fileet lautaselle ja peitä foliolla. Anna tekeytyä folion alla ruokailuun asti.


Perunanyytit: Pilko haluamasi määrä perunoita siivuiksi (itselläni oli kiinteämaltoisia perunoita). Paista perunoita pannulla voi-öljyseoksessa n. 5min. Siirrä perunat alumiinifoliopalojen päälle useammaksi pieneksi nyytiksi. Ripottele perunoiden päälle suolaa ja raasta hieman valkosipulia. Purista nyytit kiinni ja kypsennä grillin ylätasolla vielä n. 20min.

Kasvispeti: Pilko punaista  ja keltaista paprikaa, suikaloi yksi kesäkurpitsa ja pari porkkanaa juustohöylällä. Paista paprikoita keskilämpöisellä pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes pinta on saanut ruskistuneita kohtia. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja valuta hieman hunajaa. Kääntele pannulla vielä hetki. Tee sama porkkanoille ja kesäkurpitsalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti