keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vadelma-kinuskikermakakku


Minulla oli tässä keväällä muutakin aihetta juhlaan kuin pyöreät synttäripäivät. En aikonut juhlistaa tapausta mitenkään, mutta sitten päätin leipoa itselle oikein täytekakun. Mutta pienen sellaisen, sillä ketään vieraita ei ollut odotettavissa.

Kakusta tuli lopulta juuri sellainen rento ja kesäinen, jossa ulkonäköä ei viilata viimeisen päälle ja pääasia on, että kakussa on reilusti täytettä. Tiesin, että pakastevadelmat kakun koristeena ovat todella huono juttu, mutta kierrettyäni kolme kauppaa ilman että yhdestäkään löytyi puutarhavadelmarasiaa lannistuin sen verran, että pakasteilla mentiin. Makua se ei tietenkään haitannut, ulkonäköä vain. Lisäksi olisin halunnut kakun pälle ison elegantin keon näyttäviä vadelmia, mutta kun ei niin ei.


Kakkupohja: Vatkaa 3 kananmunaa ja 1dl sokeria vaahdoksi. Sekoita keskenään 1dl jauhoja, 1/2dl perunajauhoja, 1tl leivinjauhetta ja 2rkl sitruunamehua. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 20min (kokeile tikulla). Anna jäähtyä ja kumoa.

Täyte: Vatkaa 3dl kuohukermaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon 150g maustamatonta tuorejuustoa ja n. 1dl paksua kinuskikastiketta (esim. hesburger). Maista minkä verran haluat joukkoon kinuskia.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä toisen puolikkaan päälle 2dl kevyesti survottuja vadelmia liemineen. Levitä sen päälle vielä kerros kinuskikermaa ja nosta toinen puoli kanneksi.

Koristelu: Levitä kinuskikermaa kakun ympärille. Paahda kuivalla pannulla 30-50g mantelilastuja ja koristele kakku. Lisää vielä päälle tuoreita vadelmia.



2 kommenttia:

  1. Näyttää aivan ihanalta! Mun kakkuhammasta on jostain syystä kolotellut jo pidempään niin tässähän ois oiva idea. Ja mantelit, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä on, että kun kevät etenee ja kesä lähestyy niin kakkuhammasta alkaa aina kolottaa? :) Mantelit kyllä kruunas tän hyvin kun toivat kivaa rapeutta!

      Poista