lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sauce Maltaise


Herkullisen kanan, sinappisen perunamuusin ja kasvislisäkkeiden kera tarjoiltiin maltaise-kastiketta, jossa maistuu kevyesti appelsiini. Sopi kanan kanssa erinomaisesti! Ohje on Maku-lehdestä ja se on käytännössä hollandaise-kastike, johon lisätään appelsiiniä. Yksinkertainen ja hyvä! Tästä tulee noin neljä annosta.

Sauce Maltaise: Sekoita metallisessa kulhossa 2 keltuaista ja 2 rkl vettä. Nosta kulho vesihauteeseen ja vatkaa käsin muutama minuutti, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää 100g voita pieniä nokareina tai kuten itse tein, sulatettuna pieni erä kerrallaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. 

Vatkaa sekaan 1 rkl sitruunamehua ja mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Raasta sekaan hieman hyvin pestyn (luomu)appelsiinin kuorta ja purista 1rkl appelsiinin mehua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti