perjantai 12. huhtikuuta 2013

Porkkanasämpylät


Olen päättänyt ettei minulle ehkä kelpaa mitkään muut kuin itse tehdyt sämpylät. Jokseenkaan ei enää (jos koskaan) houkuttele muovipussissa mujuneet kumisämpylät, kun itse voi tehdä helposti ja edullisesti hyvät ja tuoreet versiot. Tosin tykkään myös Lidlin paistopisteen leipomotuotteista, joten voin sompailla sitten näiden kahden vaihtoehdon välillä.

Yleiskone jylläsi jälleen, mutta taikinan voi toki veivata käsinkin. Siis jos ei ole niin laiska kuin minä.

Taikina: Sekoita 4dl maitoa ja 1 pala hiivaa. Lisää joukkoon 1tl suolaa ja 2dl porkkanaraastetta. Paloittele 50g huoneenlämpöistä voita paloiksi ja lisää taikinaan. Lisää vielä 2dl grahamjauhoja ja n. 6dl vehnäjauhoja. Vaivaa käsin tai anna yleiskoneen pyöritellä taikinaa n. 15min. Anna taikinan levähtää hetki ennen leipomista.

Leipominen: Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä vielä tunnin ajan uunipellin päällä. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min.



2 kommenttia:

  1. Sämpylöitä tulee kyllä useiten leivottua ja pian pärjää jo ilman ohjeita, tekee vaan näppituntumalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se helpottaa kyllä, jos ei tarvitse miettiä koko ajan mitä piti tehdä :) Tosin siinä vaiheessa mulla yleensä jää jotain olennaista laittamatta, yleensä unohdan leipomuksesta kuin leipomuksesta kaikenlaiset kohotusaineet :D

      Poista