perjantai 19. huhtikuuta 2013

Parsaa hollandaise-kastikkeella


Jos joku ruoka symboloi aurinkoisena esiin puskevaa kevättä niin parsa. En ole mikään parsa-expertti ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin klassista parsaa hollandaise. Mielestäni onnistuin hyvin ja parsa sopi erinomaisesti jälleen kerran ranskalaishenkiselle päivällisellemme (minusta on tainnut tulla todellinen Ranska-fani ruuanlaitossa).

Hollandaise (2-3:lle): Sekoita metallikulhossa 1 keltuainen ja 1rkl vettä. Nosta kulho vesihauteeseen ja vatkaa seosta paksummaksi. Lisää kastikkeeseen yhteensä 50g (suolaamatonta) voita joko pieninä nokareina tai sulatettuna pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Mausta kastike lopuksi 0,5-1rkl sitruunamehulla ja suolalla (mikäli voissa ei ollut suolaa niin kuin minulla).

Parsan keittäminen: Pese parsat ja leikkaa niiden puumainen alaosa pois. Kuori parsaa nupusta alkaen kohti juurta. Varo ettei varsi katkea. Keitä parsoja suolavedessä isossa kattilassa vaakatasossa (ellei sinulla ole parsakattilaa) n. 3 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti