torstai 4. huhtikuuta 2013

Pariisinperunat ja kasviksia


Keväisen sirtuunakanan lisukkeeksi piti keksiä jotain vähintään yhtä keväistä. Vahvimmassa lisäkevisiossani näin pieniä kokonaisia porkkanoita ja jotain muuta, mitä en osannut määritellä. Kaupassa huomasin, ettei sellaisia porkkanoita ollut (vielä) tarjolla. 

Piti siis tyytyä tavallisiin porkkanoihin. Lisäksi nappasin vihreitä papuja sekä pieniä paistisipuleita.

Epäilin, että vähintäänkin ranskalaisen päivällisen miesväki tulisi kaipailemaan aterialle muutakin lisuketta kuin kasvikset, joten aloin pohtimaan millaisia perunoita ne ranskalaiset syövät. Mieleen tuli vain duchesse-perunat, jotka ovat varsin hyviä, mutta halusin tähän jotain muuta.

Sitten muistin pariisinperunat, joita olen harvemmin itse syönyt, mutta jotka olisivat ainakin elegantteja pienen koonsa vuoksi. Niitä siis!

Vihanneslisäke: Pese kourallinen vihreitä papuja ja leikkaa niistä päät poit. Kuori kourallinen tai kaksi paistisipuleita. Kuori muutamia isoja porkkanoita ja leikkaa niistä juustohöylällä (varovaisesti) siivuja.

Asettele kaikki uunivuokaan ja ripottele päälle hieman öljyä, valuta muutama ruokalusikallinen hunajaa ja rouhaise suolaa ja pippuria. Lisää muutama rosmariinin oksa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15-20min.

Pariisinperunat: Kuori haluamasi määrä rosamunda-perunoita. Kaiverra palloraudan avulla perunapalloja (hukkapalat voisi käyttää jotenkin hyödyksi, mutta nyt ei ollut aikaa/energiaa miettiä mitään). 

Keitä perunapalloja suolavedessä n. 10min. Valuta perunat ja anna kuivahtaa hetki. Kuumenna paistinpannulla reilusti voita ja paista perunat hyvin kauttaaltaan. Tarjoile mielellään heti.

4 kommenttia:

  1. Pariisinperunat ovat kivoja, en ole koskaan tehnyt niitä itse vaan syönyt aina muualla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyt olivat kyllä kivoja, mutta on niissä kaivertamista sen verran etten ihan joka päivä viitsisi laittaa :)

      Poista