maanantai 22. huhtikuuta 2013

Nopea katkarapu-nuudelikeitto avokadollaOlen erityisen ihastunut tällä hetkellä avokadoon keitossa. En ole vielä tehnyt varsinaista avokadokeittoa, mutta viime aikoina avokadoa on nähnyt meksikolaisessa tortillakeitossa (joka lämmittää kivasti kevätsateiden keskellä) sekä tässä arkisessa nuudelikeitossa. Keitosta tulee kaksi annosta.

Lämmitä kattilassa n. 8dl vettä. Purista joukkoon puolikas sitruuna (tai lime) ja lisää n. 1rkl tom yam tahnaa. Mausta lientä inkiväärillä (jauheella) ja soijakastikkeella (tai kalakastikkeella). Maistele milloin liemi on mielestäsi hyvää.

Kun vesi kiehuu, lisää 100g nuudeleita. Kiehauta ihan pieni hetki ja lisää puoliksi lohkottuja kirsikkatomaatteja. Lisää vielä kourallinen kuorellisia katkarapuja ja anna kiehua minuutti tai korkeintaan kaksi (ei liian pitkään, etteivät katkaravun sitkisty).

Leikkaa yksi avokado lohkoiksi ja purista päälle sitruunamehua. Lataa keittoa lautaselle ja lisää avokadot päälle. Kuten kaikkeen vastaavanlaiseen ruokaan, myös tähänkin sopisi tuore korianteri, mikäli sitä sattuu olemaan. Nyt ei sattunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti