maanantai 8. huhtikuuta 2013

Maanantain katkarapukeitto



Hyvää arkista maanantaita! Muistatte varmaan Maku-lehdestä poimimani paprikapeston ja että mainitsin löytäneeni jonkun muunkin kivan arkiruokaohjeen? Tässä tulee toinen!

Lehdessä keitto esiintyi Kaukomaiden papukeitto -nimellä, mutta papujen sijaan tähän tuli rapuja. Ja pientä viilausta muutenkin, sillä halusin vähemmän kookosmaitoa ja muutenkin kahdelle hengelle sopivan annoksen. Katkaravut on muuten aika käteviä arkiruuassa, kun ne tarvitsee vain sulattaa kylmän veden alla.

Katkarapukeitto: Raasta kaksi valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa 1rkl seesamöljyä ja kuullota valkosipulit. Lisää 370g tomaattimurskaa, 2dl kookosmaitoa, 1dl vettä ja kasvisfondikuppi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10min.

Halkaise 100g kirsikkatomaatteja ja lisää keittoon. Mausta 2rkl sitruunamehulla (tai mieluummin limetillä), 1tl fariinisokerilla ja mustapippurilla.

Annostele lautasen pohjalle katkarapuja (n. 50g per syöjä) ja kaada kuumaa keittoa päälle. Silppua hieman korianteria keiton päälle (itse jouduin tyytymään persiljaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti