lauantai 13. huhtikuuta 2013

Insalata Caprese


Insalata caprese, yksi lempisalaateistani! Italialainen keittiö todistaa jälleen kerran, että yksinkertainen on hyvää. Siihen vaaditaan tietenkin erinomaiset raaka-aineet, mikä ei ole aina ihan helppoa suomalaisten ruokakauppojen tarjonnan edessä. Tällä kertaa kuitenkin mozzarella oli bufalaa, tomaatit makeita ja basilika ihanan tuoretta.

Käytin näihin kahteen pieneen salaattiin yhden pallon bufala mozzarellaa. Revin mozzarellan paloiksi ja asettelin lautaselle. Puolitin kourallisen makeita kirsikkatomaatteja (sellaisessa pikarimaisessa rasiassa)  ja lisäsin mozzarellan väleihin. Sitten vielä tuoretta basilikaa

Rouhaise salaatin päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Anna maustua muutama hetki. Valuta salaatin päälle hieman oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä yksi kesälemppareista, kun tomaateilla on makua vaikka muille jakaa! Tästä saa muuten myös erinomaisen cocktailsnackin laittamalla kaikki ainekset hammastikulle - tried and tested, ja hyväksi havaittu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuo oli hyvä vinkki! Mikä oiskaan parempi cocktailtikun täyte kuin mozzarella+tomaatti+basilika? Kiitos ideasta :)

      Poista
  2. Juurikin näin, hyvistä raaka-aineista saa herkkua simppelisti. Meillä vähän sama teema tänään kotona :) Ihana kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Caprese on niin kauniin väristä :)

      Poista