tiistai 23. huhtikuuta 2013

Chateaubriand pippurikastikkeella



Pihvi, pippurikastike ja ranskalaiset. Aika klassinen ravintola-annos. Ja minähän olen nykyään kalssikkojen perään!

Ranskalaiset tehtiin taas tällä ohjeella, mutta tällä kertaa kuorin perunat ja tein paloista hieman ohuempia. Lyhensin myös kypsennysaikaa molemmilla kierroksilla hieman, ettei ranskikset ruskistu liikaa.

Pippurikastike: Kuumenna kattilassa 2,5dl demi glacea. Lisää 1dl kermaa, 1tl dijon-sinappia ja 1tl pippurisekoitusta. Kiehauta hetki. Mausta suolalla.

Pihvit: Ota naudan sisäfilepihvit (n. 150g / pihvi) huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen paistamista, mielellään tuntia ennen. Kuumenna pannulla 0,5rkl öljyä ja 0,5rkl voita. Nosta pihvit kuumalle pannulle ja paista muutaman minuutin per puoli (kun lihaneste nousee pintaan, käännä pihvi). Rouhaise paistetulle pinnalle suolaa ja pippuria.

Kun molemmat puolet on paistettu, kaada pippurikastike pannulle ja anna pihvien kypsyä vielä pieni hetki.


4 kommenttia:

  1. Kyllä klassikot ovat hyviä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kyllä niihin on syynsä että ovat klassikoita :)

      Poista
  2. Klassikot rules! :D Kyllä pihvi on aina pihvi ja vielä pippurikastikkeella, niin oi nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä erinomaista ja pihvihammasta jäi vähän kolottamaan ;)

      Poista