lauantai 16. maaliskuuta 2013

Valkoinen pestopizza

Viimekesäisen Italian matkan jälkeen haaveilin erilaisista pizzoista, joita haluaisin kokeilla kotona. Pizza margherita tuli testattua aikaisemmin (todellista herkkua!) ja tällä kertaa jääkaapissa sattui olemaan juuri oikeita aineksia valkoiseen pizzaan.

Valkoisessa pizzassa ei siis käytetä tomaattikastiketta ollenkaan vaan pohjan päällä on juustoa ja esimerkiksi ranskankermaa. Minulla oli jäänyt jääkaapin jämäksi puolikas purkki smetanaa, joten käytin sitä. Olin tehnyt pari päivää aikaisemmin pestoa ja sitä oli jäljellä muutama ruokalusikallinen, sopivasti yhteen pizzaan.


Vaikka rakastan tomaattia ja tomaattikastikkeita yli kaiken, oli valkoinen pizza niin herkullista, että teen sitä varmasti jatkossakin. Ensimmäinen kokeiluni valkoisesta pizzasta oli Sisiliassa ja tilasin sen ihan vahingossa. Olin ensin järkyttynyt ihanan tomaattikastikkeen puuttumisesta, mutta lopulta pizza oli ihan loistava, sen näkee jo kuvastakin!

Pohja: Sekoita 1,5dl lämmintä vettä, 1/3 palaa hiivaa, 1rkl hunajaa ja ripaus suolaa. Lisää durum-jauhoja n. 1,5dl ja sekoita. Lisää taikinaan vielä 1-2rkl oliiviöljyä sekä sen verran durum-jauhoja, että taikina ei ole tahmeaa vaan mukavan pehmeää (sorry en koskaan mittaa jauhoja vaan kaadan ne suoraan pussista!). Kohota.

Leivo pizzasta oliiviöljytyin käsin pyöreä ja littana pohja suoraan pellille leivinpaperin päälle. Reunat voi jättää hieman paksummiksi.

Täytteet: Levitä pohjan päälle lusikalla puolikas purkki smetanaa tai ranskankermaa ja rouhaise päälle mustapippuria. Raasta pohjan päälle juustoa, esim. parmesania ja asettele mozzarellapaloja. Tiputtele pohjan päälle pestokastiketta yhteensä muutama ruokalusikallinen. Leikkaa muutama kirsikkatomaatti viipaleiksi ja lisää päälle. Voit lopuksi vielä raastaa hieman juustoa, itse laitoin muutaman kymmenen grammaa mustaleima emmentalia.

Paista pizza 225 asteisessa uunissa ja vahdi sitä koko ajan, ettei pääse palamaan. 

Valkoista pizzaa ilmakuivatulla kinkulla, kirsikkatomaateilla, parmesanilla ja rukolalla, voi nam! Pizza syöty Taorminassa Sisiliassa.

8 kommenttia:

  1. Kuvassa näytti ekalla katsomalla olevan kauniita kukkia pizzassa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs vähän näyttääkin :D Kaunis pizza!

      Poista
  2. Nam, tätä reseptiä täytyy kokeilla! Kuvat näyttävät niin herkullisilta ja olen suuri peston ystävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto on kyllä ihanaa, ja sopii moneen muuhunkin kuin pastaan :)

      Poista
  3. Mä teen melkeen aina nykyään pizzat smetana pohjaan. Tomaattipohjalla on syöty niin monesti, että vaihtelu on tervetullutta! Lemppari on ehkä graavilohen, kapriksien, sipulin ja rucolan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, graavilohipizza kapriksien ja muiden kera kuulostaa ihan mielettömälle herkulle! Kokeiluun siis! Kiitti vinkistä :)

      Valkoinen pizza on tosiaan kivaa vaihtelua ja ehkäpä minäkin alan harrastaa sitä entistä enemmän :)

      Poista
  4. Melkein liian ihanan näköisiä pitsoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Valkoisesta pizzasta tuli kyllä yksi lemppareista!

      Poista