tiistai 19. maaliskuuta 2013

Nopea thai-kanakeitto



Nopeisiin arkiruokiin saa kivasti potkua valmiista eksoottisista mausteseoksista (kuten aikaisemmassa pikaisessa biryanissa). Tällä kertaa hyödynsin aasialaisesta ruokakaupasta ostettua tom yam -tahnaa. Keitossa voisi olla kanan sijasta katkarapuja (jolloin ne lisättäisiin vasta lopussa) ja vihanneksetkin ovat helposti muunneltavissa jääkaapin sisällön mukaan. Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että porkkanat, paprika ja kirsikkatomaatit valikoituivat keittoon siksi, että ne löytyivät jääkaapista valmiiksi?

Thai-kanakeitto

Pilko kolme pientä porkkanaa lyhyiksi tikuiksi. Tee sama juttu 1/4 palalle punaista paprikaa. Halkaise kourallinen kirsikkatomaatteja kahtia.

Lämmitä kattilassa öljyä ja paista 300g kanan filesuikaleita. Lisää porkkanat ja paprikat ennen kuin kanat ovat täysin kypsiä. Paista kanoja ja vihanneksia hetki ja purista päälle yhden ison (tai kahden pienen) limetin mehu ja lisää 1,5rkl kalakastiketta. Sekoita joukkoon n. 1,5l vettä ja 2rkl tom yam tahnaa (tai maun mukaan).

Anna keiton kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää haluamasi määrä nuudeleita sekä kirsikkatomaatit. Keittele 1-2 min. Lisää vielä 2dl kookosmaitoa ja anna lämmetä (älä keitä enää).

Keiton päälle sopisi hyvin korianterisilppu, mutta sitä ei sattunut olemaan eikä arkikeitto välttämättä sitä tarvitsekaan.

4 kommenttia:

  1. Todella herkullinen keitto, tulee varmasti herkuteltua uudestaan! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hieno juttu, että keitto maistui. Olin itse unohtanut tämän herkun, pitää tehdä vaikka ensi viikolla :)

      Poista