keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Maailman parhaita alkuruokia: bruschetta


Tomaattinen bruschetta on ehkä ensimmäinen alkuruoka, joka tulee mieleen italialaisesta keittiöstä. Silti olen oikeasti syönyt Italiassa vain yhden bruschettan ja lisäksi en ole koskaan tehnyt niitä itse. Ennen tätä. Nyt otan tavaksi tehdä näitä vaikka naposteluruuaksi, sillä maistui viinin (ja pestopastan) kanssa erinomaisesti. Ja oli ehkä maailman helpoin tehdä!

Täyte: Pilko kolme tomaattia pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää silputtua basilikaa sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Koska talviset tomaatit ovat aika mauttomia, olisi tähän voinut lisätä myös ripauksen sokeria. Anna tekeytyä hetki.

Kokoaminen: Leikkaa vaaleasta leivästä kahdeksan pientä palaa. Paista paloja molemmin puolin paistinpannulla. Halkaise muutamia valkosipulinkynsiä ja hiero niiden leikkuupinnalla paistetun leivän pintaa. Pirskottele leivän pinnalle oliiviöljyä.

Nostele leipien päälle tomaattitäytettä ja rouhaise päälle halutessasi hieman pippuria ja lisää vielä yksittäisiä basilikanlehtiä. Syö heti!

14 kommenttia:

  1. Otsikkosi on aivan oikeassa! Bruschetta on ylitse muiden. Herkullisilta näyttävät nuo sun tomaattibruschetat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bruschettaa voisi kokeilla joskus jollain muullakin täytteellä :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Mikähän siinä on, että bruschettaa tulee tehtyä aivan liian harvoin! Täytyypä tehdä joku ilta iltapalaksi :) Hyvä kun muistutin näiden herkkujen olemassaolosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää ois just niin kivoja iltapaloja! Mut ei tosiaan koskaan muistu mieleen, että voisi kai sitä voileipiä syödä jotenkin herkullisemminkin :)

      Poista
  3. Siis muistutit ei muistutin :D Osaan taas kirjoittaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes koskaan huomaa mitään kirjoitusvirheitä, en omia enkä muiden ;)

      Poista
  4. Etenkin kesätomaateista tehdyt leivät menisivät mulla helposti vaikka pääruokanakin! Niin ovat hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kohta niitä taas saa, kesätomaatteja! Ei malttaisi odottaa :)

      Poista
  5. Bruschetta on ihanaa, ihan suosikkijuttuja italialaisessa ruoassa :) se on myös siitä hurjan kiva ruoka, että sitä voi varioida lähes loputtomiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kaikkien varioitavien ruokien suurin fani, joten en ymmärrä, miksi en ole tehnyt näitä itse jo aikaisemmin! Mikähän ois tomaatin jälkeen toiseksi paras vaihtoehto? :)

      Poista
    2. Uunissa paahdettu paprika tai sitten lihaversio tomaatilla ja pekonilla? ;)

      Nyt tuli nälkä!

      Poista
    3. Ah, kyllä! Pitäis kokeilla :) Kiitti vinkeistä!

      Poista
  6. Tosiaan, simppeliä ja ihanaa aina mutta liian harvoin tulee itse tehtyä. Kaikenlaisia muita leipäsiä kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki leipäset on niin söpöjä ja hyviä!

      Poista