keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Cajun Ribs ja Mac&Cheese


Tämä on kolmas ribsikokeilu puolen vuoden sisällä. Kertoo ehkä jotain siitä, että ribsit ovat meillä kovassa huudossa tällä hetkellä. Ostin edellisellä kerralla Makkarakaupasta ribsejä niin paljon, että pystyin pakastamaan yhden satsin myöhempää käyttöä varten. Ribsilihaa on nimittäin vähänä hankala löytää välillä ainakin näin talvisin, kun grillikausi ei ole päällä. Ainakin me ollaan tehty muutamia hukkareissuja ribsien suhteen, mutta ilmeisesti ribsilihaa on tarjolla enemmän viikonloppuisin? Näin olen ainakin joskus kuullut.

Näiden ribsien juttu oli Miamista ostettu Cajun-mausteseos. Tällä kertaa ribseistä tulikin erilaisia kuin aikaisemmin: ei makean tahmaisia vaan kivan keveästi kirpakoita. Tykkään paljon molemmista!

Ribsit: Sekoita kattilassa 2rkl soijakastiketta, 2rkl vettä, 1,5 limettin mehua, 1 sitruunan mehu, 2rkl wings-kastiketta (hedelmäistä chilikastiketta), 1rkl cajun-maustetta, suolaa maun mukaan, 3rkl muskavado- sokeria (tai fariinisokeria) ja 2-3rkl avokadoöljyä (tai muuta öljyä).
Kuumenna seos kattilassa ja keittele noin viisi minuuttia.

Leikkaa ribsit (n. 1kg) annospaloiksi ja nosta uunivuokaan. Ripsauta päälle hieman suolaa ja voitele ribsit kastikkeella.

Kypsennä ribsejä 185-asteisessa uunissa kaksi tuntia niin, että käännät ja voitelet ribsit puolen tunnin välein.



Mac&Cheese: Keitä lähes kypsiksi 250g makaronia. Sekoita kattilassa 4dl (luomu) täysmaitoa ja 5dl erilaisia juustoja. Käytä ainakin cheddar-juustoa. Itselläni oli cheddarin lisäksi parmesania, vuohenmaitojuustoa ja mustaleima emmentalia.

Kuumenna seosta niin, että juusto sulaa. Anna kiehahtaa hieman. Mausta kastike muskottipähkinällä, ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Kaada makaronit ja juustokastike pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle vielä n. 1,5dl juustoraastetta (käytin tähän mustaleima emmentalia). Kypsennä 185-asteisessa uunissa niin pitkään, että pinta on saanut hieman ruskeaa väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti