tiistai 26. maaliskuuta 2013

Arkipastaa paprikapestolla


Hyviä arkiruokaohjeita ei ole koskaan liikaa, sillä elämä tuppaa olemaan arkea suurimman osan viikosta. Mikään ei kuitenkaan estä nauttimasta arkisesta maanantaista, vaikkapa viikonlopusta jääneen punaviinin kera!

Luksusmaanantain pikaohje: hyvää, yksinkertaista pastaa ja lasillinen punaviiniä, pakattuna helposti käsiteltäviin astioihin ja suuntana sohvan nurkka.

Löysin muutamia arkiruokaohjeita, kuten tämän paprikapeston ohjeen Maku-lehdestä. Peston ohje oli neljälle ja sovelsin sen luovasti kahdelle, sen mukaan, mitä kaapeissa oli tarjolla.

Paprikapesto: Viipaloi kaksi kokonaista grillattua paprikaa (säilyke) ja 1-2 valkosipulinkynttä. Paahda kuivalla pannulla 3/4dl cashew-pähkinöitä (omani olivat niin paahteisen näköisiä etten paahtanut niitä enää). Laita paprikat, pähkinät ja valkosipulit blenderiin.

Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella (laitoin itse 1tl pimentónia eli savupaprikajauhetta) ja lisää joukkoon 1-2rkl oliiviöljyä. Surauta blenderillä tasaiseksi tahnaksi.

Tarjoile pastan, parmesan-juuston ja tuoreen basilikan kera.

4 kommenttia:

  1. Oon syönyt jossakin ravintolassa paprikapestopastaa. Niin hyvää! Ja tätä tullaan varmasti tekemään, namskis! Uskoisin että perheen pienimmäinen tykkää erityisesti.. runsaan parmesaanin kera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän pienimmäinen taitaa olla oikea herkkusuu :) Mulle tämä paprikapesto oli ensimmäinen laatuaan, mutta maistui kyllä erinomaisesti!

      Poista
  2. Kiitos tämän ohjeen jakamisesta! Vaikuttaa todella hyvältä toi paprikapesto, täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erityisen kivaa tässä oli cashew-pähkinät, toivat kivaa säväystä pestoon! :)

      Poista