sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

30v-synttärit



Vietimme eilen synttäreitäni jo toistamiseen, tällä kertaa perinteisin juhlamenoin perheen kera. Lisää synttärijuhlia on luvassa pitkin kevättä, sillä olen niin ovela kettu että ajattelin juhlia itseäni useampaankin otteeseen.



Perheelle järjestetyt "viralliset" synttärit olivat tarkoituksella teemaltaan perinteiset: voileipäkakkua, pasteijoita, täytekakkua... Synttärileipomukset menivät osaltaan pahasti mönkään (kuten saaristolaisleivät, joita en onnistunut koskaan paistamaan kypsiksi, vaikka kuinka kauan pidin niitä uunissa) ja osa onnistui yllättäen ihan hyvin. Olen aina yllättynyt siitä, jos kakku onnistuu. Ja nyt se onnistui periaatteessa ihan hyvin, vaikka matkalla oli monia ongelmiakin. 

Synttäri-menu koostui näin:

Saaristolaisleipää sienisalaatilla
Tomaatti-mozzarellasalaattia
Perinteistä kanapastasalaattia
Kinkkuvoileipäkakku

Vadelma- ja aprikoosi-macarons
Mango-suklaakakku


Saaristolaisleivät eivät siis onnistuneet ja jouduin ostamaan kaupasta valmisversiot. Leikkasin leivät muotilla ympyröiksi ja lusikoin päälle korvasienisalaattia.


Tomaatti-mozzarellasalaattiin olin tehnyt pestokastikkeen tällä ohjeella. Jos olisin tajunnut, olisin sekoittanut kastikkeen kirsikkatomaattien ja mozzarellapallojen sekaan vasta hieman ennen tarjoilua ja eritoten ottanut kastikkeen huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin. Nyt kastike oli sameaa, koska oliiviöljy jähmettyy jääkaapissa. 



Kanapastasalaatti on aina varma nakki ja se käy kaupaksi kaikille vieraille. Salaattia on helppo varioida tilanteen mukaan, tällä kertaa siinä oli pastan ja kanan lisäksi grillattua paprikaa, kurkkua ja suolakurkkua, sekä hesen mangokastiketta. Päälle leikkasin hieman ruohosipulia. 


Lohipasteijat tein jo edellisenä viikonloppuna raakapakasteiksi odottamaan ja paistoin uunissa juuri ennen tarjoilua. Kätevää! Pasteijoissa olisi voinut olla enemmä tilliä ja sitruunamehua ja vähemmän puuroriisiä. Taisi loppua minulta kala kesken ja jatkoin täytettä lisäriisillä...



Vadelma- ja aprikoosi-macaronsit olivat suurimman hermoilun kohteena, sillä muistin koko ajan edellisen kerran suklaa-macarons -katastrofin. Vaikka vähensin mantelijauhojen määrää reilusti, tuli näistäkin turhan tömäköitä eikä edes oikeanlaisia ulkonäöltään. Lisäksi molemmat satsit pääsivät hiukan kärähtämään uunissa, joten mietin kyllä vakavasti että jätän mokomat kokonaan pois pöydästä. Niiden maku oli kuitenkin jotakuinkin ok ja kun minulla ei ollut mitään muutakaan makeaa kakun lisäksi, jätin ne pöytään.



Kinkkuvoileipäkakku oli herkullista ja myös mango-suklaakakku onnistui lopulta ihan hyvin. Niistä lisää myöhemmin!


2 kommenttia:

  1. Paljon onnea pyöreistä vuosista! Mulla täyttyy kans ihan kohta.. yksi enempi :) Tosi ihania herkkuja olet taikonut kyllä. Ja kaunis keväinen valo jo näissä kuvissa mutta lienee aika kylmä vielä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Valo alkaa tosiaan olla ihanan keväinen ja kuvatkin onnistuu (päivällä) paremmin. Tosin valo on hieman hämäävä, kun täällä on täysi talvi päällä: viikolla satoi ihan hirvittävästi lunta ja viikonloppuna on ollut oikein kova pakkanen! Hieman etelämpää tulleet perheenjäsenetkin päivitteli miten täällä on vieläkin näin talvista :) Minä haluaisin kevään nyt heti!

      Poista