keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tapaksia!Sain jokin aika sitten ruokatuliaisia Kanarialta ja idea tapas-illasta lähti muhimaan välittömästi. Punaviiniä, cavaa ja mukavaa pientä seurusteluruokaa, mikäs sen kivempi tapa viettää helmikuista lauantai-iltaa!

Olen asunut yhden syksyn verran manner-Espanjassa, mutta suurin osa tapas-kokemuksistani on yllättäen Kanarialta. Ehkä sellaista kotona taphtuvaa napostelua ei ole sitten mieltänyt tapaksiksi, vaikka ainekset olisivat samat.

Kanarian tapaksista päällimmäisenä tulee aina mieleen serrano-kinkkuun käärityt hunajamelonin palat. Yksinkertaista, mutta erittäin toimivaa makean ja suolaisen liittoa!Kokonaisuudessaan menu oli seuraavaa:

Serrano-kinkkua ja hunajameloniaViineinä oli Radio Boca punaviini, joka toimi seurustelujuomana erilaisten tapasten kanssa erittäin hyvin ja cava oli Castellblanch, joka myös saavutti pöytäseurueessa kovan suosion.

Tapas-ohjeita luvassa myöhemmin!


4 kommenttia:

 1. Kappas vain, ollaan tosiaan taas oltu samoissa teemoissa :) Mitkä herkut! Patatas bravas on meilläkin ollut monesti pöydässä, ja kesällä on kiva lykätä pieniä uusia pottuja uuniin ja tarjota chiliöljyn kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusista perunoista tehty patatas bravas ja chiliöljy kuulostaa kyllä ihanan kesäiselle versiolle! Pitää kokeilla jahka päästään puolisen vuotta vuodenajoissa eteenpäin ;)

   Poista
 2. Mikä siinä onkin, että kaikki maistuu jotenkin tuplasti herkullisemmalta kun annoskoko on pikkuinen? :D

  Mun blogissa on sulle kahdeksan faktan haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se on niin totta! Kaikki on parempaa pienenä piiperryksenä (samoin kuin ulkona syötynä). Kiitoksia haasteesta, käyn tsekkaamassa! :)

   Poista