perjantai 1. helmikuuta 2013

Ribsit aasialaisittain



Barbecueribsit Sara la Fountainin ohjeella ovat olleet menestys aina kun niitä on tehty. Ostin Saran kirjan Passion for Food jokin aika sitten ja kirjasta löytyi toinenkin ribsien ohje ja tietty sitä piti testata. Nyt minulla on yksi ongelma: en osaa päättää, kummat ovat parempia, sillä myös nämä toiset (olisiko kirjassa nimenä ollut herkkuribsit?) olivat loistavia!

Maukkaiden ribsien salaisuus on ehdottomasti maustekastike, joilla ribsejä valellaan pitkin paistamista ja toisekseen olen itse itsenäisesti pidentänyt paistoaikaa jopa kahteen tuntiin (kirjassa 50-60min). Lihan pitää irrota luusta helposti! Näiden ribsien ja barbecueversioiden kastike on hyvin samantyyppinen, niin kuin on makukin, mutta pieniä eroja löytyy. Nimesin nämä aasialaisittain maustetuiksi, koska mukana on mm. inkivääriä ja seesaminsiemeniä.

Marinadi: Sekoita kattilassa 2tl raastettua valkosipulia, 2tl raastettua inkivääriä, 4rkl tomaattipyrettä, 2rkl soijakastiketta, 2rkl hp-kastiketta, 6rkl vaahterasiirappia, 6rkl öljyä, 1dl ananasmehua ja 5rkl fariinisokeria. Kiehauta kastiketta hieman, jotta eri ainekset sekoittuvat.

Ribsit: Leikkaa ribsit (n. 1kg) annospaloiksi, laita uunivuokaan ja mausta suolalla. Valele ribsejä kastikkeella ja laita 180-asteiseen uuniin pariksi tunniksi. Käännä ribsit puolen tunnin välein ja sivele pinta kastikkeella.

Kun ribsit ovat valmiita, sirottele niiden päälle seesaminsiemeniä

6 kommenttia:

  1. Jee, nyt sulla on SE! Miks en oo noita ribsejä koskaan valmistanut. Eipä vaikuta hankalalta ainakaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Hankin SEN joskus ennen joulua ja nyt pääsen testailee, jei :) Nää ribsit oli tosi hyviä, ainakin kun pitää pidempään uunissa kun mitä Sara ehdottaa, eli mun mielestä tuo 2h on ihan ehdoton, että liha karamellisoituu kivasti.

      Poista
  2. Ribsit ovat kyllä herkullisia :P Marinadikaan ei kuulosta yhtään hullummalta, voisinpa vaikka kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ribseistä on tullut ihan suosikkeja meillä :) Ainakin näillä makeahkoilla marinadeilla kyllästettynä!

      Poista
  3. Minä sain SEN joululahjaksi ja olen kuikuillut tätä reseptiä kaipaavasti. Kanadassa asuneelle vaahterasiirappi ruoassa kuin ruoassa kuulostaa vietävän houkuttelevalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, nyt vain kokeilemaan kaikkea! Tosin itseltänikin on jäänyt tämä ohjeiden testailu luovan arkisen kokkaamisen jalkoihin, mutta eiköhän sitä taas tässä keväällä :)

      Mulle vaahterasiirappi ruuassa on outoa, kun olen syönyt sitä vain pannukakkujen/jäätelön kera (ja asunut vain hetken Jenkeissä). Siis hyvää se on, mutta jotenkin en ollut edes ajatellut, että voisin käyttää sitä, vaikka käytän kyllä tavallista siirappia ja hunajaa, joten miksi ei sitten vaahterasiirappiakin :)

      Poista