torstai 28. helmikuuta 2013

Pulled Pork Tacos


Jenkkeihin suuntautuneella lomamatkalla tuli syötyä harvinaisen paljon meksikolaista ruokaa ja jopa kahdesti tacoja. Toiset tacot, Key Westin versiot olivat pehmeäkuoriset ja Newarkin lentokentällä nautitut tarkoituksella rapeakuorisia. Minä nimittäin halusin testata, että onko niiden syöminen yhtä hankalaa kuin muistelin.

Eikä se edes ollut! Tacojen täytteenä olleet kastikkeet pehmensivät rapeaa kuorta sen verran, ettei kuori hajonnut puraistessa ihan palasiksi ja homma pysyi hyvin käsissä. Siispä rohkaistun kotonakin kokeilemaan valmiita rapeita taco-kuoria. 

Kotona kaikki oli hieman hankalempaa ja syöminen yhtä sotkua. Toinen taco odotti toisen syömisen ajan valmiiksi täytettynä, joten kastikkeet ehtivät pehmentää sitä kuitenkin hieman enemmän. Hyviä nämä pulled pork tacot olivat kuitenkin ja yritin tehdä salsasta mahdollisimman samanlaista kuin Key Westin versio, jonka ahmin kaksin käsin.

Lisäksi tacoissa oli guacamolea, ranskankermaa ja taco-kastiketta, jonka ostimme Miamin Little Havanasta ruokakaupasta. Oi onnea, että tulikin hankittua kaikkea kivaa!

Tomaattisalsa: Pilko puolikas makea sipuli niin pieniksi paloiksi kuin pystyt. Laita sipulit tarjoilukulhoon ja purista päälle kaksi limettiä. Halkaise viisi pientä tomaattia ja poista siemenet. Paloittele tomaatit niin pieniksi paloiksi kuin pystyt ja sekoita sipulin sekaan.

Mausta salsaa 1rkl avokadoöljyllä sekä ripauksella sokeria ja suolaa. Silppua noin puoli nipullista korianteria ja sekoita salsaan. Anna tekeytyä jääkaapissa useita tunteja.

Taas yksi versio guacamolesta: Sekoite blenderissä tai sauvasekoittimella 2 avokadoa, 2 limetin mehu, 1,5rkl ranskankermaa, 2rkl punasipulia, 1 paloiteltu valkosipulinkynsi, hieman suolaa ja sokeria, chiliä maun mukaan sekä 1/4 nippu tuoretta korianteria. Anna tekeytyä jääkaapissa.


Pulled pork: Paista porsaan kassleria (800g) 200 asteisessa uunissa uunivuoassa noin puoli tuntia. Vähennä sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja ota possu hetkeksi ulos uunista.

Sekoita kattilassa 1,5-2dl vettä, 1dl soijakastiketta ja reilu 0,5dl bbq-kastiketta. Kiehauta hetki, että ainekset sekoittuvat keskenään. Kaada neste possun päälle.

Kuori n. 5 valkosipulinkynttä ja paloittele muutamaan osaan. Lisää uunivuokaan. Lisää myös 8-10kpl kuivattuja chilipalkoja. Kypsennä lihaa uunissa kannen alla vielä 3-4 tuntia.

Kun liha on tarpeeksi kypsää, riivi sitä haarukalla toiseen uunivuokaan tai tarjoiluastiaan. Lisää riivityn lihan päälle lientä yhteensä muutama desi, jotta lihasta ei tule liian kuivaa ja mautonta.


2 kommenttia:

  1. Tää meksikolaisinnostus ei kyllä täälläkään ole vielä lopahtanut. :) Mainion näköisiä tacoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä se täälläkin taas hieman nousi, kun reissussa tuli nassutettuja tacoja ja muuta meksikolaista :) Rapeakuoriset tacot on kyllä hyviä, mutta miksi ne on niin pirun hankalia syödä, kysynpähän vaan :D

      Poista