perjantai 22. helmikuuta 2013

Pizza Jamón SerranoVoi että jämäruuat voikin olla hyviä! Taannoisen viikonlopun tapas-illasta jäi hyvästä menekistä huolimatta luonnollisestikin tähteitä, jotka jatkojalostin maanantaina parhaani mukaan eli yksinkertaisesti pizzaksi. Jäljelle jäi mm. paprikakastiketta, serrano-kinkun siivuja, grillattua marinoitua paprikaa, manchegoa ja toista espanjalaista juustoa (en muista nimeä, höh). Vale-membrilloani en sentään lykännyt pizzan päälle, vaikka suolaisen ja makean yhdistelmästä pidänkin :)

Pizzan pohja oli nopeasti kyhätty peruspohja, mutta siitäkin tuli loistava. Määriä en pistänyt mieleen, mutta pohjaan tuli vettä, sokeria, kuivahiivaa, suolaa ja vehnäjauhoja. Muotoilin pizzan pellille öljytyin käsin.

Pohjalle tuli paprikakastiketta ja sen päälle asettelin reilusti raastettuja espanjalaisia juustoja enkä lisännyt juustoa täytteiden päälle ollenkaan. Juuston päälle tuli paprika ja serrano-kinkkusiivuja. Pizza oli uunissa 225 asteessa niin pitkään, että pinnalla oli ruskeita läikkiä ja juusto kupli mukavasti.

Taivaallisen hyvää pizzaa! Kuvassa on kylläkin uusintakierros ja hieman eri variaationa, kun jamón-pizzaa teki mieli uudelleen :)

8 kommenttia:

 1. Näyttää herkulliselta, slurps! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä hurjan herkullisen näköinen pizza :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen kyllä jatkossakin pizzaa ilmakuivatusta kinkusta :)

   Poista
 3. Täytyypä tehdä oma versio noista aineksista! Monesti tahtoo tulla tehtyä suomalainen pizzaperisynti ja lastattua pohjan päälle liikaa erilaisia täytteitä, vaikka järki sanookin, että ei ne italialaiset pelkkää itaruuttaan monipuolisuudessa säästele... Kiitoksia innoituksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hauskasta kommentista :D Pizzan teossa kannattaisi tosiaan olla hieman itara, vaikka joskus teenkin ihan tarkoituksella täyteen lastattua koko pellin täyttävää pizzaa. Ne on vähän niinkuin eri ruokalajeja mulle :)

   Poista
 4. Ihanan näköistä pizzaa :-) Löytyykö tuon paprikakastikkeen ohje sinulta jostakin? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti kastike oli valmiskastiketta (saatu Kanarian tuliaisena ja hyvää kastiketta oli), mutta pitäisi ehkä joskus kokeilla tehdä itse :) Jos saan sitä joskus tehtyä ja siitä tulee hyvää, niin kerron heti täällä!

   Poista