tiistai 5. helmikuuta 2013

Piirakka grillatuista kasviksista



Persikkapiirakan uudelleentuleminen sekä herkullinen kinkku-ananas -piirakka sai minut innostumaan piirakoista. Lisäksi tällaisena jämäruokien ystävänä piirakoihin saa ilahduttavasti tungettua erilaisia ruuan jämiä, kuten vihanneksia ja juustoja. Kolmanneksi hokasin vasta nyt, että irtopohjaiseen kakkuvuokaan voi ihan hyvin tehdä myös piirakoita ja oivallus oli pakko kokeilla heti käytännössä. No, vielä tuo alaosa jäi tuonne kummittelemaan kun en saanut sitä lämpimän piirakan alta pois...

Pohja: Sekoita keskenään 100g huoneenlämpöistä voita, 3dl jauhoja ja 100g turkkilaista jugurttia. Painele taikina piirakkavuoan (tai irtopohjaisen kakkuvuoan) pohjalle ja reunoille. 

Täyte: Lohko yksi punainen paprika ja puolita rasiallinen keltaisia kirsikkatomaatteja. Asettele ne pellille kuoripuoli ylöspäin ja pirskottele hieman oliiviöljyä ja rouhaise suolaa. Laita pelti grillivastusten alle (225 astetta) sen verran, että paprika ja tomaatit saavat hieman tummaa väriä.

Asettele piirajan pohjalle kolme silputtua kevätsipulia ja 100g murustettua fetajuustoa. Lisää grillatut kasvikset. 

Sekoita keskenään 1dl kermaa ja 1dl maitoa, 1 kananmuna, 1tl savupaprikajauhetta, suolaa ja pippuria. Lisää täyte kasvisten päälle.

Raasta vielä 100g gruyere-juustoa ja ripottele piirakan päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes piirakka on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti