lauantai 9. helmikuuta 2013

Ihanat blinit!



En voi käsittää miten blinien tekeminen on siirtynyt vuodesta toiseen ja tein niitä vasta nyt ensimmäistä kertaa (ok, teimme niitä myös yläasteella kotitalouden tunnilla, mutta niitä lettuja ei lasketa!). Onneksi tattarijauhoja on nyt kokonainen paketti kaapissa, niin on pakko tehdä pian uudelleen. Käytin omissa versioissani pelkästään tattarijauhoja ja lopputulos oli mielestäni todella hyvä. Omien blinieni ulkonäkö ei ehkä täytä virallisia kriteerejä, mutta väliäkös sillä.

Täytteet ovat oleellinen osa blinejä ja meillä niihin vaikutti kaksi seikkaa: 1) allekirjoittanut halusi ehdottomasti mätiä, 2) toinen osapuoli on allerginen kalalle. Siispä täytteitä kehitettiin enemmänkin kuin klassinen mäti, sipuli ja smetana -yhdistelmä. Muita lisukkeita olivat savuporotahna, sienisalaatti ja hunajaiset suolakurkut. Ja skumppa, tietenkin!

Blinit

Aloita lämmittämällä purkillinen kermaviiliä. Sekoita joukkoon 10g hiivaa, ripaus sokeria sekä hieman reilu 1dl tattarijauhoja. Anna tekeytyä huoneenlämmössä parisen tuntia.

Lämmitä 3/4dl maitoa ja lisää taikinan sekaan. Lisää myös yksi keltuainen, suolaa ja 1rkl sulatettua voita. Vatkaa yksi valkuainen vaahdoksi ja lisää taikinaan käännellen.

Lämmitä paistinpannu (tai blinipannu) keskilämpöiseksi ja paista blinit (halkaisijaltaan noin 10cm) yksitellen voisulassa. Minulla tästä taikinamäärästä taisi tulla 7 bliniä, jotka riittivät hyvin täyttämään kahden henkilön mahat. Tarjoa blinit heti.



Sienisalaatti

Sekoita keskenään korvasieniä (esikäsiteltyjä!), silputtua punasipulia, smetanaa, suolaa ja mustapippuria.

Savuporotäyte

Pilko savuporoleikkelettä ja ruohosipulia ja sekoita keskenään. Lisää kermaviiliä, suolaa ja pippuria.

Hunajaiset suolakurkut

Laita cocktailkurkkuja lautaselle ja valuta päälle hunajaa. Anna maustua puolisen tuntia.

10 kommenttia:

  1. Ovat mielettömän hyvän näköisiä! Alkoi tehdä taas mieli blinejä :) Seuraavan satsin kanssa tarjoilenkin sienisalaattia, kun en sitä muistanutkaan aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin meinasin unohtaa sienisalaatin, mutta onneksi muistin sitten koska meillä on vieläpä sieniä pakkasessa useampi satsi enkä ole muistanut käyttää niitä mihinkään! Ehkäpä pyöräytän piakkoin toiset blinit ;)

      Poista
  2. Blinit ovat ihania! Mulla on vielä blinikausi korkkaamatta tältä vuodelta, mutta onneksi tänään pääsen niillä herkuttelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä se minunkin blinikausi lähti käyntiin :) Ovat kyllä herkkuja!

      Poista
  3. Mulla on kans ollut blinien tekeminen to do-listalla pitkään, mutta vielä en ole ehtinyt tekemään. Todella herkullisen näköiset blinit olet saanut aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailmassa on niin paljon hyviä ruokia, että niitä ei oikein millään ehdi kaikkia kokeilemaan. Siksi minullakin on lista tälle keväälle, että muistaisi kokeilla eniten mielessä pyöriviä juttuja :) Onneksi tein nyt näitä blinejä, vaikka pahoin pelkäänkin, että jumitan nyt sitten näissä seuraavat viikot ;)

      Poista
  4. Kuinka ihanat kuvat!
    Blinit on ihanaa herkkua ja sinun täytevalinnat kuulostavat erinomaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi, kun iltaisin ei ole päivänvaloa, mutta jospa tässä jo muutaman kuukauden päästä :)

      Täytteet oli herkullisia ja oli kiva, kun oli useampia vaihtoehtoja. Ja mikä parasta, sienisalaattia on edelleen ja mussutan sitä juuri hapankorpun päällä ;)

      Poista
  5. Vaude, blinejä pitänyt itsekin valmistella. Ihanat nuo törtteet siihen päälle, ei jestas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, törtteet onkin mulle ihan uusi sana :) Taidan kyllä tehdä piakkoin uudelleenkin blinejä, oli niin hyvää!

      Poista