sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Gazpacho, uusi ihastus!


Voiko mikään olla ihanamman väristä blenderissä ennen sekoittamista ja sen jälkeen melko rumaa mössöä? Ainakin gazpacho voi!

Maistoin gazpachoa Espanjassa asuessani kerran tai kahdesti ja mielestäni se oli melko pahaa. Sen jälkeen kokeilut ovat jääneet, mutta jostain ihme syystä minun alkoi jo jokunen kuukausi sitten tekemään hirveästi mieli gazpachoa. Pakkohan sellainen viiraus oli toteuttaa tapas-illassa jos missä. Varmuuden vuoksi tein keitosta shotteja, ettei kenenkään tarvitsisi väkipakolla vetää isoa määrää. Tästä tuli tosin niin hyvää, että shotteja piti sitten juoda sitten enemmän kuin yksi.

Voin hyvin ymmärtää miksi gazpacho sopii erityisesti kesään, sillä se on niin raikas ja maukas yhtä aikaa. Ensi kesänä on parempi tulla helteitä, sillä näen jo itseni hörppimässä tätä terassilla kuuman kesäpäivän lounaaksi.


Minun gazpachoni koostui seuraavista aineista: 3 lohkottua tomaattia, puolikas pieni kurkku kuorittuna ja pieninä paloina, 1/4 vihreää paprikaa pieninä paloina, puolikas punasipuli silppuna, yksi valkosipulinkynsi raastettuna, tomaattimehua niin paljon että seoksesta tulee juotavan paksuista, pieni nippu persiljaa, 1,5rkl valkoviinietikkaa, 2rkl oliiviöljyä, 1tl savupaprikajauhetta, ripaus suolaa ja sokeria sekä musta- ja valkopippuria. Ainiin ja lopuksi heitin joukkoon vielä chilihiutaleita antamaan hieman potkua.

Kaikki ainekset sekoitettiin tasaiseksi keitoksi blenderissä ja nostin kannun jääkaappin kylmään niin pitkäksi aikaa kunnes tapakset sai nostaa pöytään. Kaadoin keiton shottilaseihin ja koristelin vielä persiljalla. Gazpachon pitää olla kylmää!

2 kommenttia:

  1. loistava setti esim.alkuun. Tein näitä shotteja viime kesänä 750 hengelle shottilaseihin :) on jääny kyl mieleen se kokemus ja sen jälkeenkin on tullut tehtyä,on se niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisi kyllä hyvin alkuruuaksikin! Huh, 750 henkilön keittoshotit ois kyllä mulle ihan liian hankala suoritus, ei pysyis homma kasassa ollenkaan ;)

      Poista