perjantai 15. helmikuuta 2013

Feta-paprika -leipäset


Mikä onkaan viehättävämpää naposteltavaa kuin leipäset. Tapas-pöydässä piti siis ehdottomasti olla ainakin yhdenlaisia leipäsiä ja täytteeksi tuli sitten marinoitua grillattua paprikaa sekä fetatahnaa. Voisin syödä kaikki leivät tästä lähtien tällaisina pieninä suupaloina.

Paprikat: Leikkaa paprika muutaman sentin leveiksi siivuiksi ja laita uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paista 225 asteessa grillivastusten alla niin pitkään kunnes pintaan on ilmestynyt mustia läikkiä.

Marinadi: Sekoita säilytysrasiassa 0,5-1dl oliiviöljyä, 2rkl valkoviinietikkaa, 1rkl sokeria, suolaa, ripaus valkopippuria ja 2rkl silputtua persiljaa. Siirrä paprikat säilytysrasiaan ja anna marinoitua jääkaapissa useita tunteja.

Fetatahna: Murustele 100g fetajuustoa ja sekoita siihen 100g turkkilaista jugurttia. Mausta 1rkl hunajalla, suolalla ja pippurilla.

Leipäset: Leikkaa vehnäpatongista n. 1,5cm paksuja paloja. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää patongit pannulle. Paista molemmin puolin kunnes pinta on rapea.

2 kommenttia:

  1. Harvoin mihinkään kommentoin, nyt on aivan pakko. Löysin blogisi Indiedays Inspirationin kautta, ruoka -osiosta kun etsin mitähän sitä tänään söis meiningillä jotain inspistä. Pakko sanoa että olen kerta toisensa jälkeen palannut blogiisi, tämä on _paras_ ruokablogi mihin olen ikinä törmännyt, käyn täällä niin usein että kun kirjoitan osoitekenttään pelkän M:män, tulee ensimmäisenä blogisi ehdotukseksi.

    Saan aivan uskomatonta inspiraatiota opintoihini täältä (keväällä valmistuva ravintolakokki päivää) ja motivaatiota pitkien päivien jälkeen kokkailla vielä kotonakin jotain uutta! Halusin vain kiittää sinua maittavasti blogistasi, I love it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin yllättynyt, otettu ja iloinen, etten tiedä mitä vastaisin! Kiitos, sanasi merkitsevät minulle paljon! En ole itse ruoka-alan ammattilainen ja minulta puuttuu roppakaupalla ruokatietoutta, mutta hyvästä ruuasta olen aina ollut kiinnostunut :)

      On todella hienoa, jos pystyy inspiroimaan muita, sillä se on juuri blogin pitämisen suola. Onnea opintojesi loppusuoralle ja tulevalle ravintolakokin uralle! Ja mukavaa kevään odotusta :)

      Poista