lauantai 16. helmikuuta 2013

Espanjalaiset tapas-pizzat


Tapas-illan tarjoiluja suunnitellessani tarvitsin hieman apua. Tapasruokia tuli kyllä mieleen joitakin, mutta koska koko menu koostui vain tapaksista, piti mielellään olla tajolla paljon eri vaihtoehtoja. Olin saanut joskus lahjaksi Maittavat tapakset -nimisen kirjan (Parragon) ja selailin sitä hyvien vinkkien toivossa.

Valikoin lopulta kirjasta kaksi eri ohjetta, jotka (kerrankin) toteutin melkein niin kuin ne pitikin. Toinen oli nämä espanjalaiset pinaatti-tomaattipizzat, jotka olivat kyllä todella herkullisia ja teen näitä varmasti uudelleenkin.

Pohja: Mittaa kulhoon n. 1dl vettä ja sekoita joukkoon 1/2tl kuivahiivaa ja hyppysellinen sokeria. Anna tekeytyä lämpimässä noin 15 minuuttia tai kunnes neste vaahtoaa. Sekoita nesteen joukkoon 1/2tl suolaa ja noin 3dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa hetki ja kohota sitä lämpimässä noin tunnin ajan tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Täyte: Kuumenna pannussa 1-2rkl oliiviöljyä ja kuullota siinä puolikas silputtu sipuli (tai yksi pienehkö). Lisää pannulle yksi raastettu valkosipulinkynsi ja kuullota hetki. Sekoita joukkoon 400g tomaattimurskaa ja kypsennä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Anna nesteen haihtua. Lisää sekaan n. 100g tuoreita pikkupinaatinlehtiä ja pyörittele niitä niin pitkään, kunnes ovat hieman nahistuneita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoaminen: Leivo taikinasta ohuehko levy ja leikkaa pyöreällä muotilla pizzapohjia. Voitele uunipellin päällä olevaa leivinpaperia hieman oliiviöljyllä ja nosta pohjat pellille. Levitä pohjilla pinaattiseosta ja pinjansiemeniä ja lorauta hieman oliiviöljyä päälle. Paista pizzoja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile kuumina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti