tiistai 19. helmikuuta 2013

Espanjalaiset tapas-lihapullat ja patatas bravasLihapullat ovat helppo ja varma tarjottava ja niitä voi muunnella aina teeman mukaan. Nämä tapas-lihapullat ovat "espanjalaisia" lähinnä savupaprikajauheen (pimentón) ansiosta. Lihapullien kanssa oli valmista paprikakastiketta, jonka olin saanut ruokatuliaisina Kanarialta. Toimivat erinomaisesti yhdessä!

Lihapullat: Sekoita keskenään 300g nauta-sika jauhelihaa, (1 kananmuna, ei välttämätön), 2tl pimentónia, 1/2tl suolaa, 1/2tl jeeraa, silputtua persiljaa, mustapippuria ja 1 rkl oliiviöljyä.

Pyörittele taikinasta pienehköjä lihapullia ja paista ne 180-asteisessa uunissa kypsiksi. Tein itse lihapullat jo edellisenä päivänä, joten niiden maku syveni jääkaapissa yön yli. Lämmitin ne uudelleen uunissa ennen tarjoilua. Patatas bravas: Keitä sopiva määrä perunoita kuorineen hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Anna perunoiden vetäytyä viileässä, niin ne eivät halkeile niin helposti.

Kuori perunat ja lohko paloiksi. Laita lohkot kulhoon ja lisää niiden sekaan suolaa ja reilusti pimentónia. Kääntele perunoita niin, että mauste leviää joka puolelle. Kuumenna pannussa reilusti oliiviöljyä (niin että pohja peittyy muutamalla millillä kauttaaltaan) ja paista perunoita keskilämmöllä välillä käännellen. Perunoihin pitäisi tulla rapea ulkokuori, kun niitä paistaa tarpeeksi pitkään.

Tarjoile perunat aiolin kera. Mikäli pöydässä ei ole varsinaista kattausta, voi perunoille laittaa cocktailtikkuja syömistä helpottamaan.

2 kommenttia: