perjantai 8. helmikuuta 2013

Chicken wings and fried noodles



Söimme Miamin Ocean Driven eräässä terassiravintolassa chicken wingsejä ja innostuimme aiheesta välittömästi. Meillä on wigsit jääneet kovasti paitsioon sekä kotona että ravintoloissa ja nytkin tilasimme niitä vain siksi, että mietimme mikä annos olisi helppo jakaa kahdestaan, kun emme halunneet tilata lounaaksi omia annoksia ison annoskoon vuoksi.

Annoksessa oli lisäksi hauskoja ranskalaisia, joiden pinta oli sellainen epämääräinen ja ne olivat todella rapeita. Mukana oli tietenkin myös homejuustodippiä, porkkana- ja varsiselleritikkuja. Wingsien kastikkeena oli jotain tulista ja hedelmäisen oloista kastiketta, jota löysimme myöhemmin paikallisesta marketista ja ostimme pullon mukaan. Wingsejä oli siis pakko kokeilla kotona heti, kun ikävä reissun päälle alkoi iskeä.



Kastike: Purista kattilaan kahden appelsiinin mehu ja raasta 1tl kuorta. Lisää 3 raastettua valkosipulinkynttä, 1/2tl inkiväärijauhetta, 3rkl fariinisokeria, 3rkl tomaattipyrettä, 1,5rkl bbq-kastiketta, chilihiutaleita ja hieman suolaa. Keittele kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.

Lado wingsit uunivuokaan ja rouhaise niiden päälle hieman suolaa. Sivele wingsit kastikkeella ja paista 180 asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Sivele wingsejä välillä kastikkeella ja kääntele niitä samalla.

Paistetut nuudelit: Keitä nuudeleita kanaliemessä. Kuumenna pannulla öljyä ja paista kourallinen tuoreita vihreitä papuja hetken aikaa, jotta niiden pinta hieman ruskistuu. Lisää keitetyt nuudelit ja mausta soijakastikkeella. Lisää öljyä tarvittaessa, jotta nuudelit eivät liimaudu toisiinsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti