torstai 14. helmikuuta 2013

8 ruokatotuutta

Sain Uneliaalta Annalta kahdeksan faktan haasteen ja muuten jo viime vuoden puolella Inkiväärihillo-Luumukan 8 kohdan to do -listahaasteen, joten vastaan niihin nyt ja molempiin vähän niinkuin yhtäaikaa. Kätevää, eikö? ;)

Kiitokset haasteiden antajille ja laitan tämän kahden haasteen sekoituksen eteenpäin Millalle!


1. Kun kuulin Uneliaan Kokin tehneen jättimäisen kasarijauhelihapihvin, heräsi mielenkiintoni heti. Retroruuat ovat tällä hetkellä pinnalla omassa keittiössäni ja liekö siihen syynä uhkaavasti lähenevät 30-vuotissynttärini, että haluan paeta todellisuutta lapsuuteni ruokiin? :)

80-luvun grillihampurilainen

2. Synttärit, täydet 30. Juhlia on siis luvassa ja jopa useammat, mm. perinteiset synttärit lähisukulaisille ja Miami Vice bileet toisille Miami-faneille. Kokkauslistalla on siis niin voileipäkakkua, täytekakkua kuin Miami-henkisiä retroruokia.

3. Ruokamatka Miamiin ja New Yorkiin oli herkullinen. Matkalaukussa tuliaisina itselle tuli erinäköisiä pulloja chili-, taco- ja bbq-kastikkeita. Viikonloppuna listalla on pulled pork tacot!4. Jos matkakokemuksilla jatketaan, niin key lime pie, jota maistoimme Key Westissä, sai minut haaveilemaan vielä toisesta palasta. Pakko siis tehdä itse!

5. Eikä New Yorkin juustokakkukokemuksetkaan hullumpia olleet, täyteläinen juustokakku on listalla myös!


6. Innostuin jo viime vuoden puolella erilaisista hampurilaisista, mutta en ole ehtinyt toteuttamaan yhtään visiotani. Ehkä sitten kun pääsen näistä synttärijuhlista eroon...

7. Sain juuri omakseni ison kasan 90-luvun keittokirjoja (yhden kokonaisen sarjan) ja olen selaillut niitä suurella mielenkiinnolla. Kokeiltavia ohjeita löytyy vaikka kuinka!

8. Olen muuten viime aikoina saanut muitakin keittokirjoja ja ostanutkin jotain, joten keittokirjat ovat tällä hetkellä nosteessa tässä keittiössä! Keittokirjojen selailu on hauskaa ajanvietettä, vaikkei ohjeita orjallisesti toistaisikaan. Silti haluan tehdä edes joskus jonkin reseptin juuri niin kuin se on kirjoitettu! :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo 80-luvun hampurilainen vin rokkaa. Mä duunaan semmoisen yleensä hirvenlihsta ja höystän sen omalla barbecue kastikkeella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvenlihaa en ole koskaan kokeillutkaan, mutta uskon sen sopivan hyvin! Meillä syötiin lapsena paljon kotona hirvenlihaa ja siitä sai kyllä vaikka mitä hyvää :) Ja oma barbecue-kastike on aina ihanaa!

      Poista